The Batman: vajon Robin végre visszatérhet a filmvászonra a folytatásban?

MOZI HÍREK – Egy casting és egy érdekes képregényválasztás is utalhat Batman hű, ifjú társának visszatérésére a második részben, illetve egy kameóra most forgatott filmben.

Matt Reeves jelenleg Londonban forgatja a The Batmant. Egy olyan váratlan, új castingról ír a Movieweb, amely Robin egy rövid kameójára utalhat – akár a film végén. A „sürgős” angol casting egy „nagyobb akciófilm” forgatására keres „bármilyen nemű és nemzetiségű” 17 éves fiatalokat. Ez még önmagában persze kevés lenne, ám a felhívás cirkuszi képességeket is említ, különös tekintettel tűznyelőkre, tűzkarika ugrókra és akrobatákra. Pontosan ezt a szakmát gyakorolták a „Repülő Graysonok”, annak a Dick Graysonnak családja, aki később az első Robinná vált.

Azonban más érdekesség is elkerült: a Moonwarp nevű Twitter rajongói oldal néhány olyan fotót posztolt – állítólag – a forgatásról, melynek hitelességéről sajnos nincs megerősített információ, de azért érdemes megnézni ezeket. A képeken, melyek állítólag januárban készültek a londoni forgatáson, töklámpásokat láthatunk, ez pedig azt az egy ideje fennforgó pletykát erősítheti meg, hogy az alkotókat a Batman: Hosszú Halloween című, Jeph Loeb és Tim Sale által jegyzett képregénye is ihlette meg.

Bár Dick Grayson a Hosszú Halloweenben még nem szerepel, viszont a következő sorozatban, amelyet szintén a Loeb-Sale szerzőpáros készített, már igen. A folytatás egész konkrétan Dick Grayson eredettörténetét meséli el, aki a végére teljes mértékben csatlakozik Bruce Wayne mellé, igazságosztóként, Robin gúnyáját felöltve. Bár már így is irgalmatlan mennyiségű karaktert találunk a The Batmanben (nemrég írtunk róla, hogy Colin Farrell valószínűleg a Pingvines szerepéért hízott meg), de nagyon is elképzelhető, hogy Reeves az egyik következő filmjében veszi elő Robin karakterét, ami nem lenne semmi, hiszen Robin már nagyon régóta nem szerepelt Batman oldalán a filmvásznon.

Még egy érdekesség a végére: Matt Reeves boldog születésnapot kívánt Bruce Wayne-nek (mely a sztori szerint február 19-ére esik), és ezt konkrétan Frank Miller képregénye, a Batman: Az első év egy képkockájával posztolta ki Twitterre. Elég valószínűnek tűnik tehát, hogy a rendező másik képregényes inspirációja innen származhat, annál is inkább, mivel ez a képregény (ahogy ez a címből is kiderül) Batman bűnüldöző „karrierjének” kezdeti korszakát mutatja be.

Forrás: Moviewe

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu