4A Games: a next-gen konzolok még be nem jelentett funkciói izgalmasabbak

A Metro-sorozatot fejlesztő 4A Games többet tud nálunk…

Az Eurogamer () mikrofonvégre kapta Oles Shishkovstovot, a 4A Games technológiai vezetőjét. Bár főképp a Metro Redux Bundle lehetetlennek tűnő, de mégis megvalósított Nintendo Switch portjáról van szó (mivel ők maguk vállalták be, hogy a Metro 2033-at és a Metro: Last Lightot is elhozzák a Nintendo népszerű hybrid platformjára…), tettek azért egy kanyart a PlayStation 5 és az Xbox Series X felé.

Shishkovstov megerősítette, hogy a régi technikákat elhanyagolták az új technológiák alkalmazásáért, így a valós idejű sugárkövetés is már a terítékükön van. Sokat kísérleteztek ezzel a stúdión belül, és az eredmények eddig elképesztőnek tűnnek, ám még várnunk kell arra, amíg a jövőbeli projektjeikben (!) viszontláthatjuk a kísérleteik eredményét. Aha, tehát több mint egy játék készül… vagy esetleg egy next-gen verziót csinálnak a Metro Exodusból? (Eredetileg a Metro 2033 és a Metro: Last Light is a PlayStation 3 és az Xbox 360 idején készült – mind a kettőből a Redux formátum lett elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on, illetve most már Nintendo Switchen is.)

Shishkovstov szerint bár a már nyilvánosan megemlített és bejelentett funkciók letaglózóak a két next-gen konzolban, ő inkább azon dolgok iránt izgatott, amiket még nem jelentett be sem a Sony, sem a Microsoft (tehát az Embracer Group már beszerzett az ukrán stúdiónak pár next-gen fejlesztőkészletet). Izgalmasan hangzik, de még nem tudjuk, hogy mire is gondolhat – talán hamarosan megtudjuk.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is valamikor az év végétől lesz kapható. Ha a PlayStation 4 és az Xbox One példájából kell kiindulnunk, akkor novemberben számíthatunk a következő konzolgeneráció kezdetére. Nagy eséllyel mindkét masina drágább lesz az elődjénél (vagy az Xbox Series X esetében ugyanannyi lesz mint az Xbox One volt…) – a mostani állás szerint mindkét konzol 500 dolláros/eurós áron indulhat el, ami errefelé legalább 170 ezer forintos árat fog jelenteni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu