Az Xbox Series X elképesztő visszafelé támogatást ígér a retro szerelmeseinek

Nem fognak csalódni az Xbox Series X tulajok a régi Xbox, Xbox 360 és Xbox One címeknél a visszafelé támogatás tekintetében – ígéri a Microsoft.

Egy-egy régi kincset ismét elővenni mindig nagy öröm, de a hatalmas nosztalgiának és örömködésnek azért sokszor elég hamar elejét veszi, amikor szembesülünk vele, hogy az adott játék grafikai téren mennyire csúnyán megöregedett. Ez leginkább persze a felbontást érinti, hiszen azért – nosztalgia ide, vagy oda – szinte senki sem szeret a 4K-s, vagy akár Full HD-s tévéjén 720p-s, vagy az alatti felbontáson játszani. Éppen ezért már az Xbox One X-emen is nagyra tudom értékelni azt a tömérdek, klasszikus címet, amelyeket például 4K, HDR-re felhúzott a visszafelé támogatás keretén belül a Microsoft. Hogy csak pár példát mondjak: az első Fable 1-2-3, Red Dead Redemption, Ninja Gaiden 2, Splinter Cell: Conviction, hogy a többit már ne is említsem, egész egyszerűen pazarul néznek a 4K-s tévémen.

Nos, a Microsoft mind erre szeretne rátenni egy hatalmas lapáttal, ugyanis míg eddig csak néhány klasszikus cím esetében kapta meg ezt a komoly grafikai tuningot, addig az Xbox Series X esetében már azt ígéri, hogy az ÖSSZES játéknál ez lesz a helyzet, sőt, most már a felbontáson túl a frame rate-et és a töltési időt is jelentősen javítják majd az Xbox One-ra, az Xbox 360-ra, vagy a legelső Xboxra megjelent címek esetében. A Microsoft a következő közleménnyel jelentette be ezt a valóban csábító lehetőséget.

„Ennek az új generációnak az előnyei minden irányba kiterjednek, hogy nagyobb grafikai élethűséget és csökkentett töltést nyújtsanak az összes játék esetében, amelyek már megvannak neked, illetve nyilván a jövőbeli címek esetében.”

A lecke tehát fel van adva a rivális PlayStation 5-nek, hiszen amit eddig a fizetős PlayStation Now esetében produkáltak ezen a téren (mely bizonyos országokban, például nálunk nem is működik) az enyhén szólva is siralmas volt. Először is hiába van meg eredetiben PS1/PS2/PS3-ra egy adott játékod, a PS Now-ra akkor is elő kell fizetni és azon keresztül kell futtatni. (Feltéve, támogatja a rendszer, mert ha nem, akkor a saját PS3 játékodat a hajadra kenheted.) Másrészről semmilyen grafikai javulásra sem képes a PS Now, míg az Xbox One X-nél a saját, részben lemezről felinstallált futtatott címeidet a gyakran 4K, HDR tuninggal játszhatod. Hacsak nem képes hasonló attrakcióra majd a Sony, mint amit most a Microsoft ígér a következő generációnál, akkor elég komoly rosszpont lesz ez az old timer gamerek körében.

Forrás: T3

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu