Knights of Light: a The Witcher is inspirálta a történelmi akció-RPG-t [VIDEO]

Knights of Light – A 7. században, Irakban játszódik ez a szerepjáték, amely talán igazi open-world játékmenetet takar és két elit katonát irányíthatunk benne.

„A The Witcher és a Mount and Blade inspirálta.” – ezzel kezdi sajtóanyagát a Rumbling Games Studio, amely early accesst kínál a Knights of the Light című akció-RPG-jéhez. A bevezetőben említett két elit kardforgatóval többek között egy híres, valóban lezajlott, igazi csatában is részt vehetünk.

A játékról két éve lehetett tudni és most végre, ezen a héten próbálhatják ki az early access keretében, Steamen a rajongók. A fejlesztők szerint azonban még 2022-ig kell várni a végleges megjelenésre.

A játék egyik kiemelkedő része a fejlesztők szerint a hatalmas open world világ, amely, bár sivatagos, de még így is rendkívül változatos helyszínekkel és környezettel büszkélkedhet majd. Emellett nem fantasy, hanem valód történelmi univerzumról beszélünk, amely Irak történelmét dolgozza fel. Egy nagyon híres csatában is részt vehetünk, illetve a történetre is befolyása lesz: a qádiszijjánni csata, amely az Újperzsa Birodalom felbomlásához vezetett, egészen konkrétan 651-ben.

Az említett híres csatában két testvér és elit katona oldaláról vehetünk részt, akiknek teljesen eltérő harci stílusa és képességeik is vannak és egy egész sereget is tudnak a harc során irányítani.

Korábban esett szó arról, hogy a Knights of Light PS4-re és Xbox One-ra is megjelenik majd, azonban erről most újabb információ nincs. Ahogy azt sem lehet még tudni, hogy a The Witcher, Mount & Blade, Kingdom Come: Deliverance és más középkori fantasy, vagy történelmi szerepjátékok szerelmeseinek mennyire kell mélyen nyúlniuk a pénztárcájukba, amikor a játék végre megjelenik.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu