Korai hozzáféréssel támad a Baldur’s Gate III is

És aki ezt elszólta, az nem más mint… a Hasbro!

A new york-i játékkiállításon bejelentette a befektetőinek a Hasbro, hogy a Baldur’s Gate III 2020 folyamán korai hozzáférésbe fog képni. A prezentációjuk megerősítette, hogy hét Dungeons & Dragons IP-n alapuló RPG készül, és ezek közé tartozik a Baldur’s Gate III vagy a Dark Alliance is (utóbbi konzolokra is készül!). A terv bátor: a Hasbro azt szeretné, hogy évente (!!!) egy D&D-s RPG megjelenjen. És mivel a Hasbro tulajdonában van a Wizards of the Coast, akiktól a Larian Studios kilicenszelte a Dungeons & Dragons IP jogait a Baldur’s Gate új részének fejlesztéséhez, tudja a cég, hogy miről beszél.

A Larian nem ódzkodik a korai hozzáféréstől. A Divinity: Original Sin II is ezzel a megközelítéssel jelentkezett, és így a történetnek csak egy kisebb szeletét játszhattuk a „teljes” megjelenés előtt. Valószínűleg ez lesz idén a Baldur’s Gate III-mal is, amit tehát a Steamen biztosan megtalálhatunk majd, hiszen az Early Access arrafelé igencsak gyakori látvány. (Olyannyira az, hogy még a Grounded is ezt fogja használni – az Obsidian következő játékáról épp a mai napon írtunk részletesebben. Mostanában ez egyfajta trend lehet…)

A Wizards of the Coast témájánál maradva még megemlítenénk, hogy ők egy új stúdiót alapítottak. Ennek a neve Archetype Entertainment, és nevesebb egyénekből formálódik a csapat – korábban ugyanis többen is a BioWare austini stúdiójában dolgoztak. Az Archetype egy sci-fi projekten dolgozik, de még fogalmunk sincs, hogy mi fog ebből még kisülni. A BioWare után kötetlenebb környezetben levő fejlesztőktől valami komoly alkotást láthatunk majd.

A Baldur’s Gate III amúgy a Google Stadián is ott lesz, és kíváncsian várjuk a végleges verziót. Szerintünk 2021, vagy inkább 2022 lesz ebből, és nem kizárt, hogy Swen Vincke stúdiója a PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re is elhozza majd a játékot. És sok szerencsét a Hasbronak: 2025-ig évente egy új D&D RPG…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu