Cyberpunk 2077: most már biztos – készül a next-gen verzió!

Az Xbox Series X egyik izgalmas funkcióját ki fogja használni a lengyel CD Projekt RED Cyberpunk 2077-ben!

„A játékosoknak sosem kellene arra kényszerülniük, hogy ugyanazt a játékot kétszer megvegyék, vagy hogy az upgrade-ekért fizessenek. A Cyberpunk 2077 Xbox One-os tulajdonosai ingyen megkapják az Xbox Series X frissítést, amikor az elérhetővé válik,” írja a CD Projekt RED a Twitteren. Ez pedig megerősíti, hogy a Cyberpunk 2077-ből KÉSZÜL a next-gen kiadás. Kizárt, lehetetlen, hogy ne így legyen, ha már most erről beszél a stúdió.

Ez amúgy az Xbox Series X Smart Delivery funkciójára vonatkozik. Erről ma már részletesebben is beszéltünk, úgyhogy csak röviden összefoglaljuk, hogy miről van szó: a Microsoft terve az, hogy elegendő egy platformon megvenni a játékot, hiszen így másutt is könnyen, gond és pénz nélkül is hozzájuthatunk. Tehát ha megvesszük Xbox One-on, akkor az PC-n is menni fog (ez volt eddig az Xbox Play Anywhere amúgy), és most az Xbox Series X-szel is számolhatunk. Ha van next-gen kiadás (pl. a Halo: Infinite ilyen lesz; a 343 Industries alkotása az Xbox Series X nyitócímei között lesz az év végén!), akkor azt is megkapjuk. A rendszer felismeri, hogy min játszunk, így a számunkra legjobb változatot kapjuk.

Ez pedig kiemelten fontos lépés. A CD Projekt RED az első third-party, külsős stúdió, ami az Xbox Series X irányába ilyen kedvező lépést tett. (És ez a húzás amúgy megemelheti az Xbox One verzió eladási eredményeit is.) Jó, upgrade-nek mondják, de mi nyugodtan mondhatjuk next-gen verziónak – ez nem egy Xbox One X patch. Ez ennél több. Egy fecske bár nem csinál nyarat, de mivel a lengyeleknek jó hírnevük van, lehet, hogy mások is be fognak állni mögéjük. Viszont kérdéses, hogy a Sony egyáltalán meglépi-e ezt. Ők fukarnak tűnnek, és a cross-play esetében is évekig várnunk kellett, hogy megnyíljanak. Vajon a Sony kétszer fizetteti meg velünk a Cyberpunk 2077 árát?

A Cyberpunk 2077 szeptember 17-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, és talán Google Stadiára is. Az Xbox Series X verzió/frissítés megjelenési időpontja még ismeretlen.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu