Koronavírus: még kevesebb résztvevő a GDC-n és a PAX Easten is

Két további cég közölte, hogy a koronavírus miatt nem akarnak a játékfejlesztőknek szánt konferencián ott lenni. Sőt, a PAX East létszáma is csökkent.

Sony, Facebook (Oculus), Kojima Productions – az ő távollétükről már írtunk az utóbbi napok során. Most még két céget felkarcolhatunk a „nem lesznek ott” listára. Az első az Electronic Arts – Alex Sherer (az EA hirdetési termékfejlesztési szakembere) és Erik Ortman (a Battlefield felhasználói élményeinek vezető tervezője) is azt írta, hogy a kiadó törölte a GDC-s eseményeit, és azt javasolja az alkalmazottaknak, hogy ne utazzanak ki San Franciscóba. Az EA a GameSpotnak is megerősítette egy közleményben, hogy a koronavírus miatt olyan lépéseket tett, hogy az alkalmazottak egészsége megmaradhasson. A Kowloon Nights, egy játékfejlesztéssel foglalkozó befektetési alap is írta egy tweetben, hogy nem lesznek kinn az idei GDC-n, ami március 16-a és 20-a között lesz.

Ez még semmi, még csak a lista felénél tartunk. A PAX Eastről is írtuk már, hogy a Sony kihagyja (és így buktuk a The Last of Us Part II ottani játszható demóját), de beállt mögé még két japán cég. A Square Enix nyíltan kifejezte közleményében, hogy a japán irodákból nem fognak kiutazni Bostonba, így a kérdezz-felelek rendezvények, a találkozás a rajongókkal, és a dedikálások is elmaradnak – és ők nyíltan kifejezték, hogy a koronavírus miatt döntöttek így. A Capcom pedig szintén egy tweetben jelezte, hogy a Monster Hunter: Festa eseményt bár megtartják, de a fejlesztőcsapat nem lesz kinn a rendezvényen. Ők nem mondták, hogy mi az oka távolmaradásuknak, de gyaníthatjuk, hogy a kínai Wuhanból kiinduló vírus miatt maradnak a japán fejlesztők otthon.

Szomorú látni, hogy pont az új konzolgeneráció elindulásának évében történik – és még tényleg nem tudjuk, hogy hol van ennek a vége.

Forrás: VG247, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu