Az Apple nem hagyja, hogy a filmekben a gonoszok iPhone-t használjanak

MOZI HÍREK – Rian Johnson, a Tőrbe ejtve és Az utolsó Jedik rendezője osztotta meg, hogy Apple termékeket gonoszok, gyilkosok nem használhatnak.

A termékek népszerűsítése a mozifilmekben elég gyakori dolog, elég könnyű kiszúrni, amikor egy-egy rangos márkát híres sztárok a kezükben tartanak. Bizonyos cégek azonban nem szeretik, ha bizonyos filmbéli karakterek kapcsolódnak a termékeikhez.

„Az Apple persze örül neki, ha a termékeit használod filmekben, de – és ez náluk egészen szigorú szabály – a rosszfiúknak nem lehet iPhone-juk a kamera előtt. Az összes rendező, akinek rosszfiú van a filmjében, most engem éppen meg akar ölni.”

Tehát ha van egy olyan karaktered, aki a legújabb iPhone-nal villog a kamera előtt, egész biztos, hogy rossz ember nem lehet, például nem lehető ő a gyilkos. Ami például érdekes kérdés volt Rian Johnson Tőrbe ejtve című Agatha Christie-stílusú krimijénél, ahol a film végéig rejtve maradt, hogy ki a tettes. Az amerikai cég szigorú policy-je különösen bosszantó lehetett a rendező számára, aki látta a filmet, tudja, hogy miért.

A Tőrbe ejtve folytatása egyébként már készül (ahogy erről korábban írtunk is), így most már elég esélyes, hogy ha valaki iPhone-t használ, az csak maga a Daniel Craig által alakított Benoit Blanc lehet. Mert hát aki iPhone-os, az rossz ember nem lehet…

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu