Cyber Shadow: ősszel jön a retro nem-Ninja Gaiden [VIDEO]

Cyber Shadow – A Mechanical Head Studios (fejlesztő) és a Yacht Club Games (kiadó) több hónapnyi csend után végre felfedte, hogy mikor is számíthatunk a retró kinézetű, oldalnézetes ninja-akció-platformerre.

A kiadó a weboldalán árulta el egy új story trailer közlésével egyetemben, hogy a Cyber Shadow-ra ősszel számíthatunk. A 15 dolláros (euróval számolva 5100 forintos) játék PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re fog megjelenni. A Nintendo Switch verzió támogatni fogja a Shovel Knight-sorozatú Amiibókat is, így a figurákat gyűjtögetők a már nagy népszerűségnek örvendő lapátlovagot is talán viszontláthatják a Cyber Shadow-ban.

A játék világa felett szintetikus életformák vették át a hatalmat, és a Shadow névre hallgató ninjára hárul a világ megmentésének feladata, hogy így megtudhassuk, hogy mi is indította el ezt a végtelen pusztítást. Mekacity romjaiban életveszélyes csapdák és robotikus hordák várnak ránk. Ha a NES-es Ninja Gaiden-trilógia ismerős volt, akkor már lehet is sejteni, hogy mire érdemes felkészülnünk: a nyugis kezdetek után pillanatok alatt kegyetlenül nehéz pályarészek várnak ránk, amik során párszor meghalunk majd…

Hiteles, 8-bites látványvilág, kézzel faragott sprite-ok, egy részletes, pixeles stílus, több rétegű, parallax hátterek (az egyik réteg más tempóban mozog a többihez képest, ezt jelenti a fogalom), több mint egy tucatnyi boss, tökéletesnek ígért irányítás (ez azért bátor kijelentés), és természetesen a 8-bites időszakból ismert nagy kihívás vár ránk. A klántagjaink megmentésével új Ninjutsu skilleket tanulhatunk, így azért egy kicsit Metroidvaniás lehet a játék: az új képességekkel eljuthatunk oda is, ahova korábban nem. Enrique Martin soundtrackjét Jake Kaufman ülteti át a megfelelő hangzásvilágba. Kiben bízhatunk és kiben nem? Shadow meddig megy el, hogy megvédje a szerelmét és a klánját? Majd megtudjuk.

A The Messenger nem volt éppen Ninja Gaiden-stílusú (de kellően szórakoztató és poénos volt), így talán a Cyber Shadow ősszel betöltheti ezt az űrt PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en és PC-n.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu