Saint Maud: az Ördögűzőt és a Carrie-t idézi a Studio A24 új filmje [VIDEO]

MOZI HÍREK – Új trailer került fel a Youtube-ra az egyszerre igazán hátborzongatónak és különlegesnek tűnő horrorfilmből, a Saint Maudból.

Olyan eredeti, különleges filmeket készít a Studio A24, mint a tavaly mozikba került másik Midsommar, így nem meglepő, hogy a Saint Maud című másik, újabb horroralkotásnak is hasonló hangulata van. A film főszereplője Maud, egy fiatal, magába forduló apáca, aki egy szörnyű trauma után döntött úgy, hogy a „szent életet” választja. Maudnak ezen kívül hospice munkája is van: Amandával, egy visszavonult táncosnővel és rákosbeteggel foglalkozik. Maud rendkívül erős, fanatikus hite abba az irányba vezérli, hogy Amanda lelkét megmentse az örök kárhozattól, bármi is legyen az ára.

A Saint Maud Rose Glass, fiatal rendezőnő első filmje, korábban csak rövidfilmeket készített. A női főszereplő Morfydd Clark, akit korábban a 2016-os Szerelem és barátságban láthattunk. A BAFTA-díjas Jennifer Ehle alakítja Amandát, aki a Cameron Post rossz nevelése főszereplője volt. Mellettük még Lily Knight, Lily Frazer, Turlough Convery, Rosie Sansom, Marcus Hutton, Carl Prekopp és Noa Bodner is szerepelnek e különlegesnek tűnő horrorfilmben.

A Saint Maud egyébként úgy tűnik, hogy sok női karakteres horrorfilmből merít ihletet, a címben említett kettőn kívül például az Örökség és A boszorkány című alkotásokból is. A külföldi kritikák már kint vannak a filmről, indie horrorfilmhez képest a 76-os Metacritic érték pedig kiemelkedően magasnak számít. Rorrent Tomatoes-on még szebb az arány, ott 91%-on áll jelenleg a film, 23 kritika alapján. A kritikusok közül az egyik jó értelemben vett, „idegtépő pszichológiai horrornak” nevezte, egy másik szerint pedig olyan a Saint Maud, mint egy lassan szoruló kötélhurok. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy egy igazán ütős horrorfilmmel lesz dolgunk. Sajnos magyar forgalmazásról jelenleg nem tudok, sajtóanyagok között sem találtam a filmről egyelőre információt.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu