The Wonderful 101: Remastered: májusi csapat aranyat ér [VIDEO]

A PlatinumGames játékának, a The Wonderful 101 felújított kiadása (ami a Platinum 4 első projektje volt – a másodikról és harmadikról ma korábban már beszámoltunk) napra pontos megjelenési dátumot kapott.

A The Wonderful 101 eredetileg a Nintendo Wii U-n volt csak elérhető – még 2013-ban jött ki. A játékban az a célunk, hogy az izometrikus nézet segítségével jól átláthassuk a terepet, hogy megmentsük a civileket, akik aztán csatlakozhatnak hőseinkhez, akik többféle formációt is fel tudnak venni. A több hős jobb felállást eredményez, amivel legyőzhetjük ellenfeleinket, megoldhatjuk a puzzle-ket, vagy átjuthatunk a terepen. (A játék neve nem véletlen!) Cserébe viszont merülnek az elemek – van egy csík a képernyő tetején, ami ezt hivatott jelezni. Az eredeti verzió a Nintendo Wii U Gamepadját nagyszerűen kihasználta, és valószínű, hogy a Nintendo Switchen az érintőképernyő is jól bevethető lesz, de a PlayStation 4 és PC verzió miatt a hagyományosabb irányítás (azaz a kontroller) is igénybe vehető. Azért érdekes ez a játék, mert Kamiya az előző alkotása után (pár évvel ezelőtt a Bayonetta érkezett tőle) egy teljesen más, taktikusabb, ám továbbra is akciódús stílusú projekttel jelentkezett.

A játékban még Hideki Kamiya, a rendező is egy különleges karakter volt – a Wonder Director ugyanis ő volt – ám önkritikusan egy találattól kiüthető volt, de cserébe teljesen unott hangon beszélt (pl. azt mondta japánul, hogy sugár, ami az egyik támadásra vonatkozott; de a klasszikus Ask your mom (Kérdezd meg anyád) megnyilvánulás is ott volt – utóbbi a Twitteren volt egy gyakori poénos, már mémnek nevezhető válasza).

Kamiya az üzenetében azt mondja, hogy egy játék csak akkor csalódás, ha a játékosoknak is csalódást kelt, de a The Wonderful 101-nak csak annyi volt a baja, hogy nem tudott eljutni sok emberhez. A Remastered változat a második esély a játéknak, és itt platformtól függően módosítva lett a kezelés, és több helyen finomhangolást kapott, hogy könnyen magával ragadjon minket. Jobb képminőségre és frame rate-re is érdemes lesz felkészülnünk. A rendező szerint ez lesz a játék legjobb változata.

Kreatív, szórakoztató alkotás volt anno, de a platform kudarca miatt nem lett kasszasiker. (Ezt Kamiya is elismerte!) Egészen mostanáig – a PlatinumGames az önkiadás mellett döntött (köszönhetően a Nintendónak, ezt ők maguk állítják), és így PlayStation 4-en, Nintendo Switch-en és PC-n is játszható lesz május 22-étől. (PC-n május 19-e lesz; a Steam általában nem korlátoz – Amerikában ekkortól lesz kapható a The Wonderful 101: Remastered. Japán június 11-én kapja meg.) Az ár 45 euró, kb. 15300 forint lesz. Fizikai változat is jön – a forgalmazó a Nighthawk Interactive lesz. Az angol és japán szinkron mellett angol, japán, francia, olasz, német és spanyol feliratot fogunk kapni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu