Ez volna a PlayStation 5 külső SSD-inek egyike?

PlayStation 5 – A Sony (sőt, azért talán a Microsoft is…) nagyon titkolózik arról, hogy miként lehet majd a next-gen konzolban tárhelyet bővíteni, mert valószínűleg nem lesz olyan egyszerű (vagy nem lesz rá módunk), mint a PlayStation 4 és az Xbox One esetében.

A Tweaktown szerint a Patriot Gaming készen áll arra, hogy bemutassa a Viper PXD M.2 SSD-jét. Ez akár 1 GB/s sebességgel is képes adatot írni vagy olvasni az NVMe 1.3 protokollban, köszönhetően a Phison E13T kontrollerének. Az SSD egy USB 3.2 Gen2 Type-C interfészt használ. Magyarul, ez egy egészen gyors külsős SSD megoldás, és a Patriot már a hétvégén be is mutatja a PAX Easten a közönségnek. (Ha már a Sony nem lesz kinn… erről korábban írtunk is.) Ott pedig a PlayStation 4-en futtatnák ezzel az SSD-vel a Marvel’s Spider-Man-t, ami 2018 egyik legjobb PlayStation 4-exkluzívja volt.

A PlayStation 4 Pro-n egy USB 3.1 Gen1 Type-A port van, ami azért fontos, mert ott a csúcssebesség a port korlátai miatt csak 625 MB/s. Úgyhogy a Patriot új SSD-jét korlátozná a Sony konzolja. Tipikus bottleneck szituáció: a hardver tudna többet, de más komponensek limitálják. Mégis, valahol ez gyanús, mert maga a Sony is pont a Marvel’s Spider-Man-t használta a gyors töltési sebesség bemutatására.

A Patriot által kiadott sajtóközlemény szerint a Viper PXD „a hordozható tárhelyek következő generációjába” tartozik, és „áthidalja a USB 3.0-s flash meghajtók és a nagy sebességű PCIe-s SSD-k közötti különbséget” azzal, hogy egy nagy sebesséégű SSD-t tesznek hordozható formátumba. Az SSD 512 GB és 2 TB közötti méretben lesz kapható.

És ez nem az első ilyen hipergyors SSD – korábban már a Samsung 980 QVO SSD-ről is írtunk, és a pletykák szerint az a PlayStation 5 belső SSD-je lehet. Ha a játékok meghatározott sebességű meghajtókat követelnek, akkor pedig a külsős tárhelyeknek is gyorsítani kell – a Patriot pedig épp ezt akarja elérni.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu