Koronavírus: elhalasztják a GDC 2020 rendezvényt!

GDC 2020 – Annyira sokan mondták le a részvételt (a halasztás előtt már az Activision Blizzard és az Iron Galaxy Studios is beszállt a buliba…), hogy a szervezők inkább eltolták a játékfejlesztői konferencia időpontját március közepéről…

Nem vicc: a Sony, a Facebook (Oculus), a Kojima Productions, a Microsoft, az Epic Games, a Unity, illetve tegnap még az Activision Blizzard és az Iron Galaxy Studios is azt mondta, hogy a koronavírus miatt inkább nem mennek ki a kaliforniai San Franciscóba. Mivel ez egy eléggé hatalmas lista, a szervezők is belátták, hogy jobb lenne várni, és bejelentették, hogy az eredetileg március 16-a és 20-a közti eseményt átrakták a nyárra a koronavírus miatt, de pontos időpontot ők sem mondtak még.

A szervezők emailben tájékoztatni fogják a regisztrálókat és jegyvásárlókat a pénzvisszatérítés menetéről. Akik a GDC-n keresztül foglaltak szállást, nem kell extra költségekkel számolniuk, így a szoba lemondásához köthető pénzbírság/költség őket nem fogja érinteni. A legtöbb prezentációt igyekeznek online elérhetővé tenni, és akár videó formátumban is megtekinthetőek lesznek, ha a beszédet tartó egyének hozzájárulnak ehhez.

Lett volna kettő, a GDC-hez (Game Developers Conference-hez) köthető esemény, az Independent Games Festival és a Game Developers Choice Awards. Pár beszédből, illetve a két rendezvényből így is lesz stream a Twitchen március 16-a és 20-a között, így az indie játékfesztivál és a GDC-s díjátadó gála még megússza valamelyest az ügyet.

Ez pedig már eléggé nagy damoklészi kardot rak az E3 feje fölé. Jó, az is nyáron lesz (mégpedig június elején), de ha addig nem javul a szituáció, akkor lehetséges, hogy azt a rendezvényt is elhalasztják. Nos, és júniusban lesz a Taipei Game Show is, miután azt átrakták februárról. Aztán augusztusban ott lesz a Gamescom is Kölnben.

Eléggé telt nyarunk lesz, ami az új konzolgeneráció elindulása előtt még inkább pikánsabb lehet.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu