Resident Evil 3 Remake: hol vannak a gyors döntések?

A Resident Evil 3 Remake nem csak a Mercenaries minijátékot fogja kihagyni, hanem az eredetiben itt-ott felbukkanó választási lehetőségeket is, ahol gyorsan reagálni kellett az eseményekre.

Sajnos ezektől is el kell búcsúznunk a Remake-ben, holott ez is jó újrajátszhatósági lehetőséget biztosítana. Például az eredetiben a legelső ilyen gyors döntés Raccoon város rendőrörse (RCPD) előtt van, amikor is első alkalommal futunk össze Nemesisszel, aki ugyebár az összes S.T.A.R.S.-tagot hivatott kiiktatni. És mi közéjük tartozunk. Itt két ilyen opció van: vagy kinn maradunk harcolni őkelmével (és ez a játék elején nem éppen egyszerű, de cserébe jó bónuszt ad (az Eagle pisztoly alkatrészeinek első felét – a másodikat a rendőrörsön belüli harc során kapjuk, ha ott is padlóra küldjük Nemesist). A másik opció a menekülés, így nem tudjuk Brad holttestéből felkapni a S.T.A.R.S.-kártyát, hanem az RCPD-n belül kellene keresgélnünk.

Na erről beszélt Peter Fabiano, a Capcom producere az IGN-nek. A témáról Fabiano azt mondja, hogy a Resident Evil 3: Nemesis fejlesztőinek nem volt anno sok idejük a PS1-en, és így kihívások előtt álltak. És pont az újrajátszhatóság érdekében rakták be ezeket a döntéseket. A Remake-kel viszont egy koherens, következetes sztorit akartak előadni, így nincsenek elágazások.

A Resident Evil 3 Remake minimum rendszerigényét is megtudtuk PC-n:

  • 64-bites processzor és operációs rendszer szükséges
  • Operációs rendszer: Windows 7, 8.1, 10
  • Processzor: Intel Core i5-4460 vagy AMD FX-6300, vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videókártya: NVidia GeForce GTX 760 vagy AMD Radeon R7 260X, vagy jobb
  • VRAM: 2 GB
  • DirectX: DX11

 

…és nem mondják, de internetkapcsolat is kell, mert a Capcom nagy szeretettel alkalmazza a Denuvot, ami a gyengébb, régebbi gépeken érezhetően csökkenti a játék teljesítményét.

A Resident Evil 3 Remake, illetve a mellette érkező 4v1 aszimmetrikus multiplayer, a Resident Evil Resistance is április 3-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Nemsokára lesz egy demó is, de lehet, hogy PC-n nem, hogy ne legyen adatbányászat…

Forrás: GameRant, Steam

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu