Silent Hill-játékon dolgozik a Kojima Productions?

Masahiro Ito, a Silent Hill korábbi művésze több olyan tweetet is közölt, ami szerint ebben lehet ráció.

Az egészet kicsit visszatekernénk egy nappal: február 28-án tette közzé ezt a tweetet a Kojima Productions, vagy legalábbis az ő kommunikációs vezetőjük, Aki Saito. „Bocsánat, hogy olyan csendes voltam”, idézünk a tweetből. Ez azért fontos, mert a silent szót használta angolul – ez egyrészt magyarul csendeset jelent, másrészt pedig a Silent Hill névre utal. Jó, mondhatjuk, hogy véletlen, de Saito kezében egy Pyramid márkájú ceruza van. Mi volt a Silent Hill 2 neves karaktereinek egyike? Pyramid Head. (Lásd a lenti képen.) És mit írt Saito a papírjára? „Next week!”, azaz „Jövő hét[en]!”

Ez már önmagában is a nocsak? szintjét karcolja – emlékezzünk csak vissza 2015-re: Hideo Kojima viharosnak tűnő körülmények között távozott a Konamitól, ami érzékelhető volt a Metal Gear Solid V: The Phantom Painen is (ergo befejezetlen volt…), és a japán kiadó a kukába hajította a Silent Hills projektet is. (Így az ottani főszereplő, Norman Reedus, továbbá Guillermo del Toro is átugrott Kojimához, hogy aztán megvalósuljon a Death Stranding.) Tehát itt eléggé kacifántos helyzet állhat fenn: megbékélt egymással a két fél? Ez lenne a Konami egyik Silent Hill-projektje? (Korábban írtunk arról, hogy állítólag két elképzelésük van. Az egyikük epizodikus lehet.)

Itt kell rákanyarodnunk Masahiro Ito tweetjeire. Az elsőt magyar idő szerint nem sokkal este hét óra után írta: „Ez a tweet azt jelenti, hogy nincs mit tweetelnem. Ha jól megy, holnap nem lesz mit tweetelnem.” Kevesebb mint két óra múlva folytatta: „Pyramid Head, nyugodjék békében.” És itt felhozhatunk valamit, amit még 2017 augusztusában írt még azzal kapcsolatban, hogy Akira Yamaoka, a Silent Hill nagyszerű zenésze érdeklődött a Team Silent feltámasztásáról: „Ha nem folytatás és nem kell Pyramid Headet használnom, vagy ha megölhetem a játék legelején, akkor nem lennének aggályaim, és csatlakoznék.”

Szóval Pyramid Head meghalt az új tweet szerint, így ő szívesen dolgozna egy Silent Hill-játékon. Most már összeállt a kép? Talán igen. Szóval a jövő héten valamit bejelenthet a Kojima Productions – ha tényleg egy Konami IP-n dolgoznak majd, az hatalmas meglepetés lenne.

Forrás: PSL, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu