Skywalker kora: a regényváltozatból derült ki, hogyan maradt életben Palpatine

MOZI HÍREK – A Star Wars: Skywalker kora talán a legfontosabb, egészen idáig megválaszolatlan kérdése volt, hogy Palpatine mégis hogyan tudott a halálból visszatérni, miután Darth Vader lehajította a második Halálcsillag atomreaktorába? A film regényváltozatából derül ki az igazság: az Uralkodó teste igazából egy klón volt!

Annak ellenére, hogy csak március 17-én fog megjelenni a Rae Carson által írt kötet, a Lucasfilm mégis úgy döntött, hogy előre elárul belőle egy nagy jelentőségű részletet, amely felfedi, hogy az Uralkodó szellemét egy klón testbe költöztették és úgy tudott életben maradni. Ebben a közzétett részletben Kylo Ren első találkozásukkor alaposabban megvizsgálja az Uralkodóhoz kapcsolt gépezetet, és így érti meg, hogy hogy egy klónról van szó:

„Az összes üvegcse üres volt, kivéve egyet, amelyben egy csepp folyadék sem maradt. Kylo közelebb hajolt, hogy megvizsgálja. Látott már ilyet korábban is, amikor még gyerekként a Klónok Háborújáról tanult. A folyadék, amely az előtte elhelyezkedő életre kelt rémálomba folyt át, egy vesztes harcot vívott az Uralkodó rothadó testének fenntartásáért. ‘Mit tudnál neked adni?’ – kérdezte Kylo. Palpatine nagyúr ugyan egy bizonyos fokig életben volt, de Kylo mégis a csontjaiban érezte, hogy ez a klóntest védi az Uralkodó szellemét. De ez a porhüvely nem tökéletes, ugyanis képtelen megtartani az Uralkodó hatalmas erejét. Már nem fogja sokáig bírni.”

Ez a megoldás egyébként nem meglepő azok számára, akik (a már kánonból hivatalosan kikerült) bővített univerzumot ismerik, lévén Palpatine úgyszintén klón testben tért vissza Tom Veitch Dark Empire – Sötét Birodalom című képregénysorozatában – mondjuk abban nem volt gond a test számára, hogy fennmaradjon. A Skywalker kora regényváltozatából most már legalább kiderült, miért várt ilyen sokáig Palpatine a sötétben, ugyanis eddig nem volt rá szüksége, hogy egy erősebb testet keressen magának, mielőtt a teste szétrohadna.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu