SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated: hét perc a PAX Eastről [VIDEO]

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated – Spongyabob kockanadrág… *röhögő kalóz narrátor a főcímdalból*

Néhányan azért kimerészkednek a zárt kapuk mögül még a koronavírus ellenére is. Így tett a THQ Nordic és a Purple Lamp Studios is, ugyanis a kiadó és a fejlesztő felbukkant a bostoni rendezvényen, hogy ott kipróbálhassák az ott megfordulók ezt a remake-et.

Igen, remake-et – a SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom ugyanis 2003 végéről származik. Az európai megjelenés 2003. november 28-án volt PlayStation 2-n, Xboxon, Gamecube-on, GBA-n és PC-n. A PC-s verzió (ezt az AWE Games hozta össze) és a GBA-s átirat (és ezt a Vicarious Visions készítette) kivételével a Heavy Iron Studios volt a fejlesztőcsapata, és ők pont a Spongyabobos játékok miatt lettek ismertek. A többes szám nem véletlen – a Battle for Bikini Bottom után egy évvel a filmből csináltak játékadaptációt, majd 2009-ben a Truth or Square Wii-s és X360-as verzióját készítették (a PSP-s kiadást a Barking Lizards Technologies, a DS portot pedig az Altron csinálta).

A remake-et viszont már egy új (és másik) csapat készíti, így nem amerikai, hanem osztrák munkásságot élhetünk át… valamikor. Az akció-platformer felújítása ugyanis a tavaly nyári bejelentés óta csak készül, és elvileg idén már meg is fog jelenni, és ha a végleges verzió olyan kifinomult lesz, mint a PAX-on kiállított demó, akkor a THQ Nordic becsülettel állt hozzá a feladathoz (ráadásul úgy, hogy még kivágott tartalmakkal is megspékelik – pl. a robot-Tunyacsápos bossfightot már megígérték, hogy berakják a remake-be…).

Az egy levegővétellen kimondhatatlan nevű SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated valamikor idén érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re. A kiadó viszont talán a PlayStation 5-öt és az Xbox Series X-et is megcélozhatja (vagy azok erősebb/gyengébb kiadásait is…). Lehet, hogy pont emiatt nem mondják el, hogy napra pontosan mikor jön a játék?

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu