Pathologic 2: egy vírus tizedeli az oroszokat a most PlayStation 4-re is érkező, 1917-ben játszódó horrorjátékban

PlayStation 4 tulaj és horrorrajongók, örvendjetek, a műfaj egyik újabb darabja érkezik kedvenc konzolotokra a Pathologic 2 személyében! Az orosz Ice-Pick Lodge jelentette be, hogy a Pathologic 2, amely eddig PC-re, illetve Xbox One-ra tavaly óta kapható, március 6-ától PlayStation 4-re is megjelenik. Extrákra nagyon ne számítsunk, PS4-re ugyanis elméletileg pontosan ugyanazt a verziót kapjuk, amely már korábban megjelent, persze egy igazi fannak ennyi is pont elég.

A játék sztorija szerint 1917-ben járunk és egy eléggé elzárt településen, Gorkhonban. A sztori főszereplője egy orvosdoktor, Artemy Burakh, aki egy rejtélyes levelet elolvasva úgy dönt, hogy visszatér Szentpétervárról az egykori szülőfalujába – ám ahogy megérkezik, rádöbben, hogy egy különös vírus tizedeli a lakosokat. A doktornak meg kell próbálnia versenyt futni az idővel és mindent megtennie, hogy a járványt megállítsa, lévén, ha erre nem képes, akkor ez a betegség az egész világot kipusztulással fenyegetheti.

Annak ellenére, hogy a játék címében szereplő kettes szám egy folytatásra utal, azonban a Pathologic 2 nem más, mint egy újragondolása az előző játéknak. Csakúgy, mint az ehhez hasonló indie címeknél, a játék Kickstarterre került fel, ott lehet támogatni. Az játék készítői 2014-ben döntöttek a közösségi finanszírozás mellett, hogy saját klasszikusukat modernizálhassák. A kampányt nem csekély mértékű siker övezte, végül több mint 330 ezer dollárt kalapoztak össze a rendhagyó, túlélő horrorelemekkel felvértezett címre.

Persze, ahogyan azt már megszokhattuk, itt sem ment simán a munka: A játék megjelenését eredetileg 2015-re ígérték a fejlesztők, azonban az végül csak tavaly májusban történt meg Xbox One-ra és PC-re. A kritikák egyébként eléggé lehúzták a játékot, (sokan felrótták a szoftvernek a nehézségét és a harcrendszer sutaságát), a rajongók viszont általában elégedettek voltak a végeredménnyel.

A Pathologic 2 tehát PC-s és Xbox One-os tavalyi megjelenés után PlayStation 4-re március 6-án lesz elérhető.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu