Koronavírus: két újabb törölt rendezvény!

Az SXSW mellett a TwitchCon amszterdami kitelepülése is elmarad a koronavírus miatt.

Az SXSW (South by Southwest) a texasi Austinban lett volna, de a város kérésére a szervezők bejelentették, hogy idén nem rendezik meg az eseményt a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. A szervezők most utánajárnak annak, hogy áttehetik-e egy későbbi időpontra, és hogy egy virtuális, online élményt biztosíthassanak az idei részt nem vevőknek.

Az idei SXSW-n amúgy Reggie Fils-Aime, a Nintendo volt amerikai elnöke is beszédet tartott volna március 16-án, plusz az évenként megtartott Sonic the Hedgehog kerekasztal-beszélgetés is itt lett volna március 20-án. A SEGA viszont gyorsan reagált – a Twitteren azt írják, hogy „egy új formátumban” is, de bepótolják a lemaradásukat áprilisban, de még nem közöltek további részleteket erről. De egy már biztos: jelenleg úgy néz ki, hogy az SXSW 34 év után először elmarad, pedig ide több mint 400 ezren kilátogattak volna március 13-a és 22-e között…

A másik törölt rendezvény a TwitchCon Amsterdam. Ez eredetileg május másodikán és harmadikán lett volna a holland városban, de itt is a Twitteren olvashatjuk a hivatalos bejelentést: a koronavírus körüli aggodalmak miatt nem fogják a közösség egészségi állapotát kockáztatni, így inkább nem tartják meg az eseményt. A résztvevő látogatókat és kiállítókat pedig felkeresik, hogy visszakaphassák a pénzüket.

Itt pedig teljesen érthető, ha felmerül a kérdés: mi a helyzet az E3-mal? Erről az ESA, az évi gamerkánaán szervezője egy közleményben azt mondta, hogy szigorúan figyelemmel követik a los angeles-i helyzetet, főképp azok után, hogy a kaliforniai városban egészségügyi vészhelyzetet rendeltek el. Ez nem jelenti azt, hogy az E3-ról le kell mondanunk – még nem mondták, hogy elhalasztják vagy tölik az eseményt. Persze ha a helyzet nem javul jelentősen, akkor még bekövetkezhet, hogy két és fél évtized után teljesen elmarad az E3 is. Az pedig nagyon komolyan érintheti a színpadra állókat (pl. a Microsoftot – ők valószínűleg itt jelentenék be az Xbox Series X árát).

Forrás: Gematsu, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu