Felkerült a Horizon: Zero Dawn PC-s verziójának a Steam oldala, a Sony megerősítette a megjelenést

A PlayStation-klasszikus Horizon: Zero Dawn oldala nemrég került fel a Steamre és bár nincs semmilyen konkrét megjelenési dátum, az eddigi információk alapján 2020 nyarára lehet számítani.

Idén, év elején kezdtek szivárogni azok az információk, hogy a Horizon: Zero Dawn PC-n is meg fog jelenni és a Sony végre megerősítette a híreket. Az egyik legnagyobb, 2017-ben megjelent PlayStation 4 exkluzív végre PC-n is napvilágot lát, bár végleges dátum még nincs.

Konkrétan a Guerilla Games volt főnöke jelentette be a megjelenést, de több részletet még nem árult el, mert az a véleménye, hogy maguknak a fejlesztőknek kell majd megszólalni a PC-s verzióval kapcsolatban.

„Igen, megerősítem, hogy a Horizon: Zero Dawn megjelenik PC-re még a nyáron… és további információk és jönnek majd a Guerillától.”

Hermen Hulst – aki egyébként tavaly november óta a Sony Interactive Entertainment Studios elnöke – a PlayStation blogon közölte a fenti információkat.

Egyébként a Horizon PC-s megjelenéséről egy Amazonon lévő listázás is árulkodott. Nem kellett sokat várni, míg a Valve platformján is nemrég megjelent a játék csinos kis oldala, amely arról is árulkodik, hogy a PC-s kiadás egyben a The Frozen Wilds kiegészítőt is tartalmazza, amelyben egy új, jéghideg környezetben kell újabb kihívásoknak megfelelnünk, miközben egy szerteágazó történetszálat is megismerünk.

Mivel tavaly nyáron már több másik hatalmas exkluzív PS4 cím is megjelent PC-re, a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human képében, így a Sony Interactive Entertainment Studios főnökétől, és a Horizon: Zero Dawn egykori igazgatójától azt kérdezték, hogy további PlayStation exkluzív címek PC-s verzióira is lehet-e számítani?

„Az, hogy egy first party AAA címet kiadtunk PC-re, nem feltétlenül jelenti azt, hogy most akkor az összes exkluzív cím jön majd PC-re. Szerintem a Horizon: Zero Dawn tökéletesen illik a PC platformra. Nincs semmilyen tervünk más PC-s megjelenésekkel kapcsolatban és 100%-osan elkötelezettek vagyunk a dedikált hardverünk iránt.”

A Guerilla Games egyébként korábban a szintén PS-exkluzív Killzone-sorozat által vált híressé, ám a Killzone: Shadow Fall kevésbé vált sikeressé, mint a széria korábbi részei. A Horizon: Zero Dawn az PS-rajongók egyik legimádottabb címe, köszönhetően a hatalmas eszképista open world, sci-fi és fantasy elemeket egyaránt ötvöző világnak, a kőkemény külső nézetes akcióelemeknek, a PS4-en és PS4 Prón egyaránt egészen elképesztő grafikának és a rendkívül magával ragadó történetnek. Nem véletlen, hogy tesztemben olyan jó eredményt adtam a játékra

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu