Bezárhatják a koronavírus miatt a hazai mozikat

MOZI HÍREK – Az új kormányintézkedés alapján nem kerülhet majd sor a koronavírus veszélye miatt száz főnél nagyobb beltéri rendezvényekre.

A koronavírus veszélye miatt a magyar kormány vészhelyzetet rendelt el, melynek egyik kritikus pontja az, hogy megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri, illetve 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. Az előbbi sajnos érinti a mozikat és a színházakat is, ahol természetesen száznál több fő befogadására képes termek is vannak. Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy maximum a kamaratermek maradhatnak nyitva.

Az intézkedés szerda éjféltől lép életbe. A vészhelyzet intézkedéseinek további részei itt olvashatók. Az intézkedések Gulyás Gergely szerint a visszavonásig érvényesek, így elképzelhető, hogy nem heteket, hanem akár hónapokig is kell majd erre várni.

Állítólag ma éjfélig mindenképp nyitva tartanak a hálózat Cinema City hálózat mozijai, utána pedig hivatalosan is jelzik, hogy milyen intézkedésekre lehet számítani, egyelőre folynak az egyeztetések. Annak a lehetőségét megvizsgálják, hogy mindössze 100 jegyet adjanak el egy terembe (külföldön már ezt a gyakorlatot használják). A bevásárlóközpontok egyébként nyitva lehetnek, így a látogatók a mozikat is el tudják érni.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu