DualShock 5: úttörő lesz a fejlettebb interaktív haptikus élményeknek

DualShock 5 – Az Immersion – ami épp a tapintással kapcsolatos (haptikus) technológia gyártásában jár az élen – úgy véli, hogy a Sony új kontrollere (aminek még hivatalosan nem DualShock 5 a neve, de szó szerint mindenki így hívja…) felhívhatja a figyelmet a fejlettebb haptikus élményekre.

Még tavaly májusban hallottuk, hogy a Sony és az Immerson partneri kapcsolatra lépett, így a PlayStation-t gyártó cég elhozhatja az Immersion haptikus technológiáját a videojátékokba és a VR-os kontrollerekbe. A Sony korábban megerősítette, hogy a PlayStation 5 kontrollerében is lesznek haptikus, érintéssel kapcsolatos fejlesztések, és így új szintre emelkedhetnek a játékok, mert ha bennük elhúzunk, eltolunk, vagy megragadunk egy tárgyat, azt érzékelni fogjuk.

Akkor még azt mondta Ramzi Haidamus, az Immersion vezérigazgatója, hogy a kutatások szerint a haptikus technológiával életre kelnek a játékok, mert növelik a játékosok elégedettségét és élvezetét az ilyen perifériákon (pl. kontrollereken) keresztül, mert az érintés ereje sokat számít – és akkor lelkesen álltak neki a Sony Interactive Entertainmenttel való munkának. A SIE jogi vezetője, Riley Russell is megerősítette ezt – szerinte a csúcsminőségű haptikus technológiával jobban elmerülhetünk a játékokban és ezzel szerinte a SIE a játékosoknak a legjobb élményt biztosíthatja szerte a világon.

Most pedig az Immersion legújabb pénzügyi jelentésében azt mondja Haidamus, hogy a DualShock 5 az év végén fog elindulni (a konzollal egyetemben), majd hozzátette, hogy a Sony licenscelte az ő haptikus technológiájukat, amit aztán be is építenek a következő generációs kontrollerbe. Ez azért fontos, mert a licencelés révén az Immersionnek lesz bevétele a konzolok és kontrollerek értékesítéséből, és a pénzügyi év vége felé (tehát 2021 márciusának végére) már profitra számítanak a Sony-val kötött megállapodásból. Úgy hiszi, hogy a Sony új kontrollere katalizátorként fog működni, és ennek köszönhetően a fejlettebb interaktív haptikus élmények iránt meg fog nőni a piaci kereslet.

A PlayStation 5 és a DualShock 5 az év végén jön, az árát még nem árulták el.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu