Call of Duty Warzone: kapásból lerajtolta a riválisokat

Jobb rajtja volt a free-to-play Call of Duty Warzone-nak, mint a Fortnite-nak és az Apex Legendsnek.

„Micsoda nap! 24 órával a rajt után már több mint 6 millióan ugrottak a Warzone-ba. Köszönjük – ez még csak a kezdet,”

olvasható a Twitteren. A Warzone, azaz a háborús zóna (nos, szó szerint ezt jelenti) tehát egy nap alatt 6 millió játékost vonzott be, ami tényleg elképesztően jó adat. Ezt Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője is alátámasztja.

Ahmad szerint a Respawn Entertainment tavaly februárban elstartolt battle royale játéka az első huszonnégy órában 2,5 millió játékost mutatott fel, amivel az Apex Legends lepipálta a Fortnite Battle Royale kezdeti eredményeit (Tim Sweeneyék kicsivel egy millió felett zártak). Tehát a Call of Duty új spin-offja több mint kétszer annyi játékos tudott behúzni a rajtkor, mint az Apex Legends tavaly.

A Call of Duty Warzone tehát ingyenesen elérhető PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n, de akinek nincs meg a tavalyi Call of Duty: Modern Warfare, készüljön fel arra, hogy hatalmas letöltés kell a játékhoz. Nekik platformtól függően 80-100 gigabyte-os letöltés jön, ami egészen meredek, de akik a tavalyi CoD-ot már felrakták, nekik csak kb. 20 gigányi letöltés a jussuk.

Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója szerint a Call of Duty az egyik legsikeresebb szórakoztató franchise, és a Warzone-nal lehetőségük van a játékosoknak az IP által kínált szórakoztató élményt ingyenesen is átélni. Byron Beede, a Call of Duty felelős alelnöke és általános menedzsere szerint a Warzone több mint egy új korszak kezdete: két játékmódot kínál az Infinity Ward és a Raven Software munkássága, amibe a játékosok gyorsan beugorhatnak, és a tervek szerint az élő szolgáltatásos (live service) rendszerrel tartogatnak még meglepetéseket. Erre csak annyit mondunk, hogy majd meglátjuk.

Nos, de hosszabb távon meg tudják-e tartani a játékosokat? Ez ugyanis fontosabb, mint a kezdeti sikerek…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu