Koronavírus: idén nem lesz E3!

Már több rendezvényt is fújtak (vagy elhalasztottak) – ezek közé tartozik az idei E3 is, de már többen is az alternatív megoldásokat tervezik.

Az Entertainment Software Association (ESA) közleménye szerint a koronavírus miatt az eddig június 9-a és 11-e között tervezett rendezvényt lefújják, ami nem csoda: Los Angeles Kalifornia állam egyik központja, és arrafelé épp egészségügyi vészhelyzet van. A pénzvisszatérítéssel kapcsolatban a résztvevőket és a kiállítókat az ESA fel fogja keresni, és bár a szervezők csalódottak az E3 elmaradása miatt, már egy online élmény szervezésén dolgoznak, hogy júniusban az ipari bejelentéseket így is megtudhassuk. A 2021-es E3-at jelen állás szerint meg szeretnék tartani. Addig is a további részleteket ezen az oldalon közlik majd.

Erre az iparból már négy cég reagált is – Phil Spencer, az Xbox főnöke azt írta, hogy egy digitális Xbox rendezvénnyel ünneplik a videojátékok következő generációját. A Ubisoft is egy digitális élmény felé tapogatózik, mert nekik is lesz pár megosztásra váró híre. A Devolver Digital szerint az E3 hete mindig is nagy esemény volt számukra, és bár ők is csalódottak, egy Devolver Directet, sajtókonferenciát ők is mindenféleképpen közvetíteni fognak. A játékokból korlátozott számban fizikai kiadást készítő Limited Run Games megerősítette, hogy az eddig tervezett sajtókonferenciájukat így is megtartják a Twitchen, mégpedig magyar idő szerint június 9-én 0 órakor.

A BitSummitot szervező bizottság is bejelentette, hogy a BitSummit The 8th Bit, amit eredetileg május 9-én és 10-én tartották volna meg a japán Kyotóban, szintén lefújtak, ugyanis a koronavírus terjedése nem tűnik úgy, hogy lassulna, és ők is inkább biztosra mennének.

A Capcom Pro Tour, a japán cég verekedős játékokkal foglalkozó eSport-bajnoksága is módosult – itt figyelemmel követhetjük a rendezvény menetrendjét, de négy eseményt már lefújtak (Brussels Challenge, Norcal Regionals, April Annihilation, Taipei Major – tehát Brüsszel, Észak-Kalifornia és Tajvan). Két eseményt elhalasztottak: a dél-koreai The Fighter’s Spirit március 28-a és 29-a helyett július 11-én és 12-én tartják meg, míg a francia MIXUP-t április 18-áról és 19-éről átrakták július 18-ára és 19-ére. Végezetül pedig az Overwatch League is érintett – ők lefújták az összes hátralevő eseményt, így a márciusi Boston Uprising és az áprilisi Paris Eternal elmarad.

Akkor készüljünk az online eseményekre… Egy kiadó terveiről még nem beszéltünk, de erre külön sort fogunk keríteni a nap folyamán.

Forrás: Gematsu, Gematsu, VG247, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu