Menu

Hasznot húz a Twitch a koronavírus hatásából

A koronavírus már a játékfejlesztőket is itt-ott érinti.

Az eSports Charts szerint a Twitch márciusi nézettsége majdnem megkétszereződött az egy évvel korábbi adatokhoz képest: a múlt héten a Twitchen átlagosan 2,2 millió néző volt fenn egyszerre, de tavaly februárban és márciusban ez kb. 1,18 millió volt. A TwitchTrackeren azt láthatjuk, hogy a legnépszerűbb játék továbbra is a League of Legends (az utóbbi egy héten a nézők összesen 28,264,690 órát, igen, több mint 28 milliót néztek a LoL-ból!), amit a Fortnite és a Grand Theft Auto V követ. Valószínűsíthetjük, hogy a Call of Duty Warzone majd berobban a lista tetejére, és az is még szépen feltolhatja a Twitch nézettségét és aktivitását.

Olaszországban – ahol ugye az iskolákat is bezárták, nem beszélve a munkahelyekről – a Telecom Italia azt vette észre, hogy több mint 70%-kal növekedett az internetforgalom, és a Bloomberg tudósítása szerint ez főleg az online játékoknak, pl. a Fortnite-nak köszönhető. Az Akamai, egy tartalomszolgáltató hálózat szerint az utóbbi hatvan napban 29%-kal nőtt az internetforgalom. (Egyesült Államok: +19, India: +13%, Japán: +7%, Ausztrália: +5%.) A tőzsdék pedig zuhannak…

Eközben a Nintendo amerikai ágazata megerősítette, hogy egy alkalmazottjuk elkapta a koronavírust, és azok a kollégák, akikkel érintkezett, önkaranténba vonultak függetlenül attól, hogy mutatkoznak-e a vírus tünetei náluk vagy sem. Emiatt az összes kaliforniai és washington állami Nintendo-alkalmazott számára engedélyezett a távmunka, hogy kisebb esélyük legyen a fertőzésre és annak terjesztésére.

Úgyhogy a játékipar is megsínyli a koronavírus hatását – elég csak annyit mondanunk, hogy idén júniusban nem lesz E3! (Erről részletesebben írtunk már.) Más esemény is elmarad, vagy legalább elhalasztják emiatt, és még nem látjuk az alagút végét.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu