Horizon Zero Dawn: ultraszéles felbontás is lesz PC-n

A Horizon Zero Dawn az első kivételes eset, amikor is PC-re ugrik egy exkluzív a Sony térfeléről.

Mondhatnánk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de ez fontos. Jó, a Death Stranding is jön PC-re, de van itt egy fontos különbség. A Kojima Productions játékát nem a Sony adja ki, hanem a 505 Games. A Horizon Zero Dawnt (sőt, annak a Complete Edition verzióját, ami az alapjátékot, továbbá a The Frozen Wilds kiegészítőt is tartalmazza) viszont a Sony fogja. Vagy pontosabban… a PlayStation Mobile? (Ez furcsa: talán a Sony bátortalansága az egész. A PS1 elindulása előtt a Sony Interactive Entertainment elődje, a Sony Computer Entertainment is a Sony Music szárnya alatt kezdett…)

Mindegy, a Steam-oldalon vannak képek a játékból. Ez csak természetes, ugyanis általában az a jó marketing, ha a termékből láthatunk screenshotokat. De a legtöbb képen azt láthatjuk, hogy „PlayStation 4 Pro-ról rögzítve” egy kis felirattal. De az egyiken nem. Ez a kép szépen megbújik a többi között a maga 3440×1440 felbontásával. És nagyítóval sem találjuk a PlayStation 4 Pro feliratot.

Anne van der Zanden, a Guerrilla Games közösségi menedzsere a Steam fórumján megerősítette, hogy ez a kép tényleg a PC-s verzióból származik, így már hivatalos, hogy a szélesvásznú monitorokat és felbontásokat támogatni fogja Aloy kalandja (ami biztos, hogy folytatódni fog a PlayStation 5-ön, akár nyitócímként is – de ha nem az év végén indul a következő generáció, akkor majd később…). Már most hozzácsaphatjuk a Steames achievementeket is, mert olyanok is lesznek, de ezekről később fognak csak részleteket közölni. A Horizon Zero Dawn Complete Edition tehát valamikor a nyáron startol el PC-n, és ha szépen fogy majd, a Sony valószínűleg néhány évvel csúsztatva más PlayStation 4-es, vagy akár PlayStation 5-ös játékot is kiadhat PC-n. (Marvel’s Spider-Man, anyone?)

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu