Nincs jel a PlayStation 5 és az Xbox Series X elhalasztására

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője úgy gondolja, hogy a Sony és a Microsoft nem fogja átcsúsztatni a következő generációs konzoljuk, a PlayStation 5 és az Xbox Series X (konzoljaik, ha két verzió lesz belőlük…) rajtját 2021-re.

A hétvégén még arról írtunk, hogy a DFC Intelligence szerint nem biztos, hogy az év végi next-gen rajt bekövetkezhet – viszont ők hozzátették, hogy nagy kereslet lesz, és a megfelelő árazás révén akár rekordokat is dönthetnek majd az új vasak. Most viszont egy ellentétes vélemény érkezett egy ismertebb elemzőtől. „Mivel többen otthon maradnak, az offline események elmaradnak, és új játékok érkeznek, a videojátékok nagyobb játékoslekötést és költekezést láthatnak, mivel ez kulcsfontosságú mód lesz az emberek házi szórakoztatására. Valószínűleg nem lesz olyan nagy hatás, mint Kínában, de mégis érzékelhető lesz.

Az ellátási láncról: a Nintendo Switch érintett a kínai gyártás leállítása miatt. A 2019-ben Amerikába szállított konzolok 90%-át Kínában gyártották. A gyártás ismét lassan emelkedik, úgyhogy a hatás viszonylag korlátozott lett, ugyanis a negyedik negyedévben nagyobb a kereslet, mint az első két negyedévben.

A következő generációs konzolokról – a szituáció miatt folyton zajlanak a tárgyalások. Nincs indok arra, hogy úgy gondoljuk, hogy az év végi rajtot eltolják, de a dolgok gyorsan megváltozhatnak. […] Ha ott tartunk, hogy a gyártás nem 100%-os kapacitással működik a második negyedév [június] végére, akkor ez biztosan ok lesz a Microsoftnak és a Sony-nak, hogy átgondolják a next-gen konzolok év végi rajtját,” írta Ahmad több tweetben.

Úgyhogy Ahmad szerint a Sony és a Microsoft is az év végén elindítja a következő konzolgenerációt, ahol a sikerben nagy szerepet fog kapni az árazás. A PlayStation 4 azért volt lépéselőnyben már 2013 végén, mert száz dollárral/euróval olcsóbb volt az Xbox One-nál (ahol kötelezően kaptuk mellé pluszban az új Kinectet). Igaz, a Microsoft a konzol rajtja előtt erősen ellentétes dolgokat mondott a konzolról, mint ami végül megtörtént (pl. először csak online konzolnak mondták…).

A PlayStation 5 (és a PlayStation 5 Pro?) és az Xbox Series X (és az Xbox Series S?) a jelen állás szerint az év végén, a karácsonyi rohamban indul világhódító útjára.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu