Okami 2: tervben volt, de végül törölték

Az Okami 2, a fehér róka kalandja folytatódhatott volna, de ez nem fog megtörténni…

Hideki Kamiya gyakran megkapja azt a kérdést, hogy lehet-e szó az Okami folytatásáról. Mivel anno, még a Capcom Clover stúdiója alatt ő volt ennek a játéknak a rendezője, ezért őt találják meg ezzel kapcsolatban a rajongók, de ő sem tud mit mondani: az IP a Capcomé, ő pedig már több mint tizenhárom éve a PlatinumGamesnél dolgozik alapító tagként.

2018-ba Liam Robertson, egy videojáték-történész (ludológus) és bennfentes egy olyan videót adott ki, amiben a PlatinumGames alapító elnökének, Tatsuya Minaminak az elnöki posztból való távozás körülményeiről beszélt. Szerinte a Capcom azon dolgozott, hogy helyre tudja állítani a PlatinumGamesszel a viszonyát (ugyanis a PG-t sok ex-Capcomos alapította), és tervben volt az Okami 2, de amikor Minami távozásra kényszerült, a projektet még azelőtt lesöpörték a tervezőasztalról, mielőtt elkezdődhetett volna a fejlesztés, ugyanis ő volt a kontakt a két cég között.

AestheticGamer – akitől például a Silent Hillel, a Resident Evil 8 reboottal, vagy egy új, még be nem Resident Evillel kapcsolatban már hallottunk pár dolgot – hozzátette, hogy ismét megromlott a kapcsolat a Capcom és a PlatinumGames között, így a dráma és az elégetett hidak miatt nem fog bekövetkezni az Okami 2, hacsak valami nem változik a PlatinumGames berkein belül, ugyanis a PG valószínűleg nem akar többet ezen a játékon dolgozni. Tatsuya Minami állítólag ismét a Capcomnál van, ami valószínűleg tovább ronthatta a már amúgy is feszült körülményeket.

Úgyhogy az Okami 2-ről ne is álmodozzunk. Valószínűleg csak akkor történhet ez meg, ha a PlatinumGamesnél hatalmas változások történnek, esetleg a Capcom önmaga csinálja meg, de Hideki Kamiya hangja nélkül biztosan más lenne, mint amit ő szeretne, és ezért nem biztos, hogy jó elképzelés lenne szólóban nekiülni az amúgy mesés történet kibővítésének. Úgyhogy röviden annyi, hogy kár érte…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu