Az Európai Unió megkérte a Netflixet, hogy lassítson a streamingen az internet fenyegetettsége miatt

TECH HÍREK – Az Európai Unió kéri a Netflixet, illetve más streamingszolgáltatókat is, hogy korlátozzák tartalmaik minőségét, a filmek, videók felbontását, lévén a koronavírus-járvány hirtelen megnagyobbodott internethasználatot kelt. Mivel a világ egyre nagyobb területén különféle zárlatokat és kijárás elleni megoldásokat alkalmaznak, így a leterheltség is növekszik, immár a nappali órákban is.

Több százmillióan dolgoznak már otthonról, miközben az iskolás korú gyerekek és a fiatalok is otthon ülnek. Szinte mindenki az interneten lóg – akár a távoktatást használva, akár szórakozási célokból – ez pedig most hatalmas leterheltséggel jár. Maga Thierry Breton, uniós biztos azt tweetelte szerda este, hogy már konzultált a Netflix vezetőjével, a felhasználókat és vállalatokat pedig arra kérte, hogy váltsanak át a magas HD felbontásról sztenderd minőségre, SD-re, hogy mindenki zökkenőmentesen tudjon internetezni.

A Netflix szóvivője azt nyilatkozta a CNN oldalának, hogy felkarolja Breton javaslatát, és már egyedi módon is próbálják a problémát megoldani, például úgy, hogy állandóan az elérhető hálózatkapacitásához igazítják a streamek minőségét is.

A CNN arról is írt, hogy a Facebook vezetősége szerdán jelezte, hogy hasonló gondjaik vannak: maga Mark Zuckerberg nyilatkozta, hogy igencsak erősödött a Facebook igénybevétele, lévén a vírus miatt milliók ülnek most otthon. Zuckerberg szerint ez a terheltség bőven átlépte az éves szilveszteri csúcsot, sőt, a Facebook Messenger és a WhatsApp esetében még az szokásos átlag szintjének dupláját is.

Egyébként kitaláltak egy hashtaget is erre vonatkozólag: ha valaki propagálni szeretné a HD-ről SD-re váltás szóló kezdeményezést, akkor azt a #SwitchToStandard-del teheti meg.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu