Koronavírus: nyitva marad az amerikai videojátékos üzletlánc, a GameStop hiába a járvány

A GameStop arra hivatkozik, hogy hiába a koronavírus járvány, nekik „esszenciális” a szolgáltatásuk, emiatt rengeteg panasz érkezett az alkalmazottaktól.

Az amerikai IGN írt arról, és pár LinkedIn-es GameStop alkalmazott ismerősöm is panaszkodott, hogy rendkívül feszült a helyzet az Egyesült Államokban lévő GameStop videojátékos üzletlánc vezetősége és az alkalmazottak között. Rengeteg eladó azt fájlalta, hogy a boltokat a koronavírus terjedése ellenére sem hajlandó a cég bezárni. Ezt a vezetőség azzal indokolta, hogy fontos szolgáltatást nyújtanak.

A GameStop egyik képviselője konkrétan azt írta emailben amerikai kollégáinknak, hogy a nyitvatartás oka, hogy olyan „esszenciális” termékeket árulnak, melyekre ezekben a nehéz időkben nagy az igény. Még egy listát is csatoltak, termékeket felsorolva, mint a különféle webkamerák, egerek, mikrofonok, monitorok, billentyűzetek, töltők és audio-berendezések, játékokat és konzolokat viszont nem soroltak fel. A vezetőség cégen belül küldte szét az emailt és arra hivatkoztak, hogy e berendezések az otthoni munkához feltétlenül szükségesek, emiatt pedig nyitva maradhatnak.

A koronavírus miatt az USA-ban is egyre több üzlet bezár és az országban már találhatók is olyan területek, ahol erre kötelezik is őket. Ebben a szétküldött levélben azonban a vezetőség arról tájékoztatja az alkalmazottakat, hogy amennyiben a helyi hatóságok be akarnák zárni a boltjukat, akkor ebben az esetben adjanak át nekik egy csatolt dokumentumot, melyben a GameStop vállalati telefonszámát lehet megtalálni.

Az IGN-nek egyébként több névtelen GameStop-munkatárs is amiatt panaszkodott, hogy nem ajánlottak fel nekik semmilyen fizetett szabadságot, továbbá továbbra is olyan rendezvényeket reklámoznak, melyek tömegeket vonzanak, sőt, ők maguk még tisztítószereket sem kapnak, annak ellenére, hogy a vásárlóknak ezt mondják. Egyébként az az általános visszajelzés, hogy kifejezetten rossz a kommunikáció a vezetőség és az alkalmazottak között, mivel utóbbiak azt sem tudják, hogy mi lesz velük, ha hirtelen mégis be kell zárni.

A GameStop vezetőségét egyébként korábban is kritizálták, amiatt is, hogy a ma megjelenő Doom Eternal és Animal Crossing: New Horizons játékok éjféli startrendezvényeit sokáig nem akarták lemondani. Ezt végül két nappal ezelőtt mégis megtették.

Forrás: IGN

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu