Ready at Dawn: az egyik legforradalmibb konzol lesz a PlayStation 5

A Ready at Dawn technikai vezetője, Andrea Pessino úgy gondolja, hogy a Sony új generációs PlayStation 5-je forradalmi lesz.

Pessino a Twitteren osztotta meg gondolatait a PlayStation 5-ről. Szerinte a konzol megjelenésétől számított egy éven belül a játékosok teljesen úgy vélik majd, hogy a PS5 az egyik legforradalmibb, leginkább inspirált otthoni konzol lesz, és furán fogják érezni magukat, amikor a teraflopsokról és más, szerinte félreértelmezett konzolspecifikációkról való vitákra visszaemlékeznek. Úgy gondolja, hogy a játéktervezők elképzeléseinek mindig is korlátokat szabó felépítésbeli döntések láthatóak a PlayStation 5-ben. Pessino szerint egy konzol többől áll. mint annak specifikációi, és izgatott, mert a sok okos döntés révén a fejlesztők máshogy gondolkodhatnak, és ez főképp a kiterjedt, nagyobb játékokban lesz hasznos – röviden ő optimistának gondolja magát.

Andrew Maximov, a Naughty Dog korábbi technikai művészeti rendezője szintén a Twitteren pedig az SSD-ről beszélt. Szerinte egy konzolciklus (konzolgeneráció) vége felé sok munka kell ahhoz, hogy csak a megfelelő adat legyen betöltve és renderelve az ekkor szükséges időpontban. Ezért a tervezők és a mérnökök dolgoznak, sokszor a héttérben. Kiemelte, hogy Nathan Drake hajszálai is háromszög formátumúak voltak, és a részletes, nagy felbontású verziókat nem tudják egyszerre mind a memóriában tárolni, mert nem lenne hely erre.

Ezért Maximov szerint az, hogy bármilyen asset (pl. Drake haja) a legnagyobb felbontásban bármikor betölthető és alkalmazható, azzal akár a fákon is lehet 3D-s kéreg vagy moha, és a hangyák is láthatóak lehetnének bármikor, és ezért nem kellene máskor áldozatot hozni. Persze gyorsan hozzátette, hogy az ilyen tartalmak ilyen részletes megalkotása egy igencsak bonyolult feladat, de már dolgoznak rajta. Szóval ő úgy gondolja, hogy az SSD nagy változásokat fog eredményezni.

A PlayStation 5 technikai részleteit tegnap boncolgattuk… A konzol elvileg az év végétől lesz kapható.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu