Több ingyenes játék az otthonmaradásért

Egyre több fejlesztő teszi ingyenesen elérhetővé a játékait – és ezt érdemes kihasználni; lényegében mindenhol találhatunk ingyenes címeket.

Az Epic Games Store-on jelenleg két játékot zsebelhetünk be ingyenesen. Az egyik a The Stanley Parable, ami esetében a belső nézetes felfedezés nem megfelelő jelző, ugyanis sokkal inkább tekinthetjük élménynek a sztorit és a kalandot, és ennek révén érdemes lenne személyesen is átélni. A másik nagy dobás – és ez tényleg az – a Ubisofttól a 2014-ben megjelent Watch_Dogs, ami azért akkortájt negatív hírverést is kapott, ugyanis maga a játék messze nem nézett ki olyan szépen, mint az 2012-es E3-as bejelentéskor. (Erre lett gúnyjelzőként kitalálva a Ubisoft downgrade, azaz a Ubisoft játékainak grafikai butítása a megjelenés előtti videóktól a bolti kiadásig…) Ezek jövő csütörtökig, tehát március 26-áig beszerválhatóak. Utánuk a Figment, illetve a Tormentor x Punisher következik az ingyenes listán.

A Steamen három ingyenes játékra bukkantunk (persze lehet, hogy ennél több is van) – itt nem free-to-play címekre kell gondolni, hanem tényleg hozzáadjuk a fiókunkhoz és ott marad megoldásokra. Az egyikük a Deiland, egy egyjátékos RPG, ami március 24-én reggelig várja a játékosokat, a másik pedig a Pleasure Puzzle: Portrait – ez a március 26-áig ingyenes puzzle nem valami összetett alkotás, de ha beleununk a kínálatba, ez is jó lehet pár percig. Vagy ki tudja, meddig. Aztán a Drawful 2-vel online partit lehet azért csapni. Ha már Steam, akkor még megemlítjük a Steam Game Festivalt, ahol több mint negyven demót nézhetünk meg egészen hétfőig. A GOG-on 27 játékot listáznak ingyenesként. Azokon túl a Mable and the Wood is frissen ingyenes lett – csak vasárnap délutánig lesz az!

Az itch.io-n pedig nagyon sok indie játék lett vagy ingyenes, vagy komolyan leárazott. Itt is találhatunk esetleg néhány ígéretes alkotást.

Úgyhogy tényleg sok fejlesztő döntött úgy, hogy a koronavírus lassításának érdekében bedob valamit a közösbe, hogy aztán otthon maradjunk. Jó, kell egy Epic Games Store, Steam, GOG, vagy itch.io-fiók, de valószínű, hogy legalább egy már mindenkinek van ezek közül.

Forrás: VG247, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu