WRC 9: cross-gen rally [VIDEO]

A WRC 9 már nem csak egy konzolgenerációt céloz meg, hanem kettőt.

Ahogy várható volt, a KT Racing (= Kylotonn, akik hivatalosan az új Test Drive Unlimiteden is dolgoznak már) és a Nacon (leánykori nevén Bigben Interactive) bejelentette a FIA rali-világbajnokság új játékadaptációját, ami két turnusban fog érkezni – először PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, aztán jöhet csak a Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X hármas. PC-n már most az Epic Games Store-t mondják exkluzívként, így nem lesz az, mint a WRC 8 esetében (ahol kb. két héttel a rajt előtt húzták le Steamről a játékot…). A Nacon még bejelentette, hogy 2022-ig övék a WRC licensz, így a WRC 10 és a WRC 11 is még náluk készül.

A WRC 9-ben jobb játékmenetbeli mechanikákat és új lehetőségeket is láthatunk a csapatunk fejlesztésének érdekében. Több esemény lesz, és erősebben fog a játékadaptáció kötődni a valódi rali-vb-s csapatokhoz és azok éves tevékenységeihez. Három új helyszín is lesz: Safari Rally (Kenya – ez visszatérésnek számít), Japán (ez is), és Új-Zéland (ez is), és két másik rally átdolgozott környezetet kap. Klasszikus kocsikból is számíthatunk új járgányokra.

A Kylotonn a sajtóközlemény szerint az autó fizikájának realizmusára is rágyúrt, így a felfüggesztés, a fékezés és a tömeg mozdulása (ha fékezünk, akkor előre „gurul”) is figyelembe vették. A fejlesztők megpróbálták hitelesen újraalkotni a járművek talajonként eltérő reakcióit, és a hangokkal kapcsolatban is javulást ígértek.

A WRC 9, amiben 50 csapat lesz a WRC, WRC 2, WRC 3 és a Junior WRC kategóriából, 15 bónusz kocsit tartalmaz majd a múltból (és kérdéses, hogy ebből mennyi lesz DLC…). A PlayStation 4, Xbox One, PC verzió szeptember 3-án jön, a Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X átiratok pedig később. A next-gen változatok időzítéséről és funkcióiról a későbbi hónapok során fog majd a Nacon és a Kylotonn újdonságokat mondani.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu