Gabe Newell World of Warcraft aranyfarmer volt!

Gabe Newell  World of Warcraft farmeres tevékenysége akkora hatással volt rá, hogy egy játékában újított is valamit akkortájt.

Gabe Newell EDGE magazinos interjújából ezúttal a WCCFTech idézett, és itt megtudtuk, hogy bizony Gaben is aranyat farmolt a World or Warcraftban. Szerinte a Valve mindig is szórakoztató élményként gondolt a videojátékokra, de aztán elkezdtek produktivitási platformként is nézni rájuk. Ezért Newell elkezdett „wowozni”, hogy ott aranyat farmoljon. Óránként 20 dollárt keresett, ami akkori értékben is legalább 5-6 ezer forint volt, és ő maga is kifejezte, hogy ez hihetetlenül jó órabér volt a világ jelentős részével összevetve.

Ezek után a Valve elkezdett a Steam Workshopra koncentrálni, és mindenkit tartalomalkotóként kezelni.

Egyszer Newellt felhívta egy szülőpár, mert szerintük ő drogokat értékesített a gyereküknek. A PayPal korlátjait elérte a fiatal, mert túl sok pénzt tett rá, és szerintük vagy lopott tárgyakat vagy drogokat adott el a Steam, mert nem volt más magyarázat. Erre ő azt mondta a szülőknek, hogy a Team Fortress 2 Workshopban tárgyakat csinált (lényegében a kalapokat…), amivel évente fél millió dollárt keresett. Ez pedig jelezte a Valve-nak, hogy platformként is érdemes kezelni a játékokat, és ez kihatott a későbbi multiplayeres játékaikra. Úgyhogy az aranyfarmolás révén született meg a multiplayeres, opcionális mikrotranzakciók ötlete – furcsa, de igaz…

Newell még azt is felfedte, hogy a Valve csak akkor kezdte a Steamet fejleszeni, amikor a Team Fortresshez és a Counter-Strike-hoz nem találtak olyan partnert, ami a multis játékaikhoz szükséges szolgáltatásokat megvalósította volna. Ekkor vették a saját kezükbe az ügyet, és nyugodtan mondhatjuk: jól tették – a Steam népszerű még ma is.

A Valve új játéka, a Half-Life: Alyx amúgy a mai naptól kapható, de az első és a második Half-Life között játszódó történethez kell egy VR-headset, és emiatt egy izmosabb PC is. Úgyhogy sima egérrel és billentyűzettel ez nem fog menni.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu