Sokkoló a különbség a PlayStation 5 és az Xbox Series X ereje között

Ezt egy korábbi Sony-s fejlesztő állítja több kollégájára hivatkozva.

Ha csak a nyers számokat nézzük, akkor az Xbox Series X ereje jobb helyzetben van – például az ebben alkalmazott AMD Ryzen Zen 2-alapú CPU órajele magasabb, továbbá 44 számítási egységgel (compute unit) több van benne, mint a PlayStation 5-ben. A TFLOPS számítási műveletbeli eltérés is jelen van, és a PlayStation 5 változó órajelekkel próbálkozik.

Itt egy korábbi Sony-s fejlesztő, Chris Grannell tweetjére. Grannell korábban játéktervező volt (és a Twitteres biója szerint az F1-es játékok mellett a WipEouton és a Killzone 2-n is dolgozott), úgyhogy kicsit veteránnak is mondhatnánk személyét. Ő azt mondja, hogy pár fejlesztővel chatelt, és ők megerősítették, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X ereje közötti teljesítménykülönbség jelentős, de azt is mondták, hogy ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ne lehessen jó játékokat csinálni PlayStation 5-re. Aztán azt mondta, hogy ez a fanboyokat (itt a gondolkodás nélkül csak az Xboxot támogató egyénekre gondolt…) ez nyíltan nem fogja érdekelni, és ez zavarja őket.

Egy másik tweetben pedig egy „elemzésre” reflektált. Ebben az volt olvasható, hogy a PlayStation 5 nyers számítási képessége nagyobb lesz az Xbox Series X-nél, mert az audióval kapcsolatos terhelés megszűnik a CPU-nak és a GPU-nak. Grannell erre pedig azt mondta, hogy ő a tényleges fejlesztőktől teljesen mást hallott.

Itt csak annyit mondanánk, hogy a PS2 – ami már húsz éves, leírni is elgondolkodtató… – gyengébb volt a riválisoknál: a SEGA Dreamcast, az első Xbox, sőt, a Nintendo GameCube is azért papíron nem tűnt olyan gyengének a Sony hardveréhez képest, és mégis a PlayStation 2 lett a világ legtöbb példányban értékesített konzolja (és ez a rekord még mindig az övé!).

A PlayStation 5 talán az év végétől lesz kapható. Az árról meg jobb, ha nem gondolkodunk.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu