Menu

PlayStation 5: intelligensen hatékony PC lesz, állítja az Intel egyik alkalmazottja

Az Intel Performance grafikai részlegén dolgozó illető szerint PC-sedik a Sony új konzolja (de akkor ez ugyanúgy érvényes a Microsoft következő generációs masinájára, az Xbox Series X-re is).

Dietmar Suoch a Twitteren azt állítja, hogy a Sony egy nagyon okos és bölcs döntést hozott a PlayStation 5 architektúrája miatt. Bár az SSD-ben látható fejlődés impresszív, mert szerinte egy egy régóta fennálló, problematikus kérdéskör volt, és bár a CPU és a GPU is jelentősen fejlettebb lesz a PlayStation 4-ben (és a PlayStation 4 Pro-ban) látottakhoz képest, ő ezt elvárta – ő az új audio engine, a Tempest Engine körül támaszt nagyobb elvárásokat.

Suoch szerint a PlayStation 5 úgy „néz ki” (struktúrájában – a konzol kinézetéről még gőzünk sincs, csak a fejlesztőkészletet láttuk…) mint egy intelligensen hatékony, teljesítményközpontú PC, mivel legyőzi a hardveres és szoftveres korlátokat (amik kihatnának a teljes rendszerre – erre angolul kifejezés az, hogy bottleneck; egy mai PC-ben például ha egy új Intel i9-es processzor mellé rakunk be egy GeForce GTX 770-et, akkor itt a GPU korlátozná a CPU-t), illetve a szórakoztatáshoz köthető dolgokat (input lag csökkentése, audió minősége, képfrissítési arány, stb.) javítja és lehetővé teszi. És tény, valahol PC-sedik az x86-os architektúra miatt a konzolvilág.

Eközben a Sony frissítette a PlayStation 5 weboldalát. A site fő képén már azt írják, hogy „PlayStation 5 is coming”, azaz „Jön a PlayStation 5”, és továbbra is azt olvashatjuk, hogy a következő generációs Sony-vas az év végén, a karácsonyi rohamban fog megjelenni. Most már említik Mark Cerny (a PlayStation 4, a PlayStation Vita és a PlayStation 5 fő tervezőjének) múlt héten megtartott, eredetileg a Game Developers Conference-re (GDC-re, játékfejlesztői konferenciára) tervezett előadását is, amiben főleg a SSD-ről beszélt.

Úgyhogy, ha nem változik nagyon drámaian a helyzet (vagy ha nem jön egy második hullám – 1918-ban is volt, sőt harmadik is…), akkor az év végén már az ötös játékállomás lehet a TV-nk alatt.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu