PlayStation 5 megjelenés: a koronavírus ellenére is tartják a 2020-at

A hivatalos oldalon a cég tisztán és világosan megerősítette a PlayStation 5 megjelenés dátumát.

A világot lassan, de biztosan behálózó koronavírus a gazdaság minden területén érezteti hatását és természetesen ez igaz a videojátékiparra is, azon belül is a hardvergyártásra. Mivel a PlayStation 5 komponenseinek nagy részét Kínában gyártják, ahonnan nemcsak maga a koronavírus származik, hanem ismét megerősödött az újabb fertőzések száma. Vajon ez problémát jelent majd az idei év végén PlayStation 5 megjelenés tekintetében? A Sony, a hivatalos honlapján egy új update-et osztott meg, amelyből kiderül, hogy nem akarják megváltoztatni a dátumot.

A portál frissített állapota, amely a nemrég megtörtént PS5 prezentáció „folyománya” is lehet, nem változtatott semmit a PlayStation 5 megjelenés szempontjából. A főoldalon azt láthatjuk, hogy: „Hamarosan elérhető a PlayStation 5”, alatta ezzel a szöveggel: „Megjelenés: 2020 karácsonya”, ami bíztató jel a PlayStation rajongók számára.

Egyébként a máskor oly aktív elemzők most eléggé csendben vannak a PS5 és az Xbox Series X várható megjelenési dátumával, illetve annak tényleges megvalósulásával kapcsolatban. A legtöbben abban egyeznek meg, hogy nagy jelentősége lesz majd a különféle kínai gyárak újabb megnyitásának, a konkrét dátum, illetve a konzolok árainak tekintetében egyaránt.

Elég sok hír és információ került terítékre a múlt héten a PlayStation 5 megjelenése és technikai részletek kapcsán. Mark Cerny egy hosszú, ötvenperces elemzést adott elő, amelyben részletesen (és kicsit unalmasan) bemutatta a leendő konzol tudását. Ennek kapcsán is szólaltak meg jópáran: a Ready at Dawn fejlesztője szerint a Sony új generációs PlayStation 5-je forradalmi lesz, a Wipeout egykori designere viszont már sokkal borúsabban beszélt az új konzolról.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu