A PlayStation piacvezető marad? A DFC Intelligence szerint a következő generációban is…

A játékipari piackutató cég úgy gondolja, hogy a Sony megőrzi a A PlayStation piacvezető helyét a következő PlayStationnel is.

Ez az a DFC Intelligence, akik korábban azt állították, hogy legalább az egyik next-gen konzol később érkezhet a boltokba a koronavírus miatt. Most viszont arról beszélnek, hogy a mérnökök szemszögéből a Microsoft győzött, azaz jobb hardverrel álltak elő. Mégis, hosszú távon a DFC úgy véli, hogy a PlayStation 5 jobban fogy majd, mint az Xbox Series X. Mind a Sony, mind a Microsoft tudja, hogy a kezdeti kereslet nagyobb lesz a kínálatnál, és ezért fennállhat a 2021-re halasztás lehetősége.

A DFC szerint a konzol rajtja meghatározó a hosszú távú reputációban. Az Xbox One-nak jó rajtja volt az Xboxos tábor miatt, de már a megjelenéskor sokan jobb terméknek gondolták a PlayStation 4-et. Most mind a két konzolgyártó cég óvatos. A Microsoftnak nem volt nagy sikere egy nagyobb közösség megszólításában, és ezért a technológiára koncentráló játékosbázisukra, továbbá a főbb brandjeikre (pl. Halo, Forza…) koncentrálnak. Eközben a Sony piaci elérése és észlelése jóval kisebb lesz a PlayStation 5-tel, mint két évtizede a PlayStation 2-vel. Ezt viszont a Sony előnyére tudja fordítani a játékokkal, a fogyasztói elismertséggel, illetve a nemzetközi terjesztéssel. A következő pár év során ezt a Microsoft nem tudja az Xbox Series X-szel legyőzni, állítja a DFC.

Ezután a DFC önmagát fényezte, amikor a PlayStation 3 megjelenése előtt egy olyan tanulmányt készített, aminek az volt a címe, hogy „Lehetséges, hogy a Sony elsőből utolsó lesz?” – de szerintük nem lesz ennek folytatása a PlayStation 5-tel, ám úgy vélik, hogy a Microsoft képes lesz lefaragni valamennyit a hátrányából. Ez viszont azon múlik, amit a Microsoft új stúdiói összehozhatnak exkluzívok formájában.

Alexander Battaglia a DigitalFoundrytól írt egy posztot a ResetEra fórumon. Szerinte az Xbox Series X GPU-ja jobb a PlayStation 5-be rakottnál. Szerinte, ha az Xbox One X-en egy játék rosszabbul fut, akkor vagy szoftveres oka van ennek, vagy rossz dolgoknak adnak előnyt. Arról is beszélt, hogy az SSD a PlayStation 5-ben nem fog jelentős változást nyújtani a nyílt világú játékokban, ugyanis az SSD-ből statikus adatokat töltenek be a játékok.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is talán az év végén érkezik.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu