PlayStation 5 játékindítás: a Sony a Netflix a filmjeihez hasonló gyorsaságot akar

A Sony változást szeretne a PlayStation 5 játékindítás terén, hogy minél hamarabb elindíthassuk kedvenc címünket, vagy bármikor visszaléphessünk a játék forgatagába.

A két nagy konzolgyártó: a Sony és a Microsoft és PlayStation 5 hírei a múlt hét során is áramoltak. Az egyik ilyen fontos szempont a sebesség, amely a játék indításakor, vagy folytatásakor érvényesül például a Microsoft Quick Resume rendszerének hála, amelyhez hasonlót szeretne most a Sony is. A Sony most egy olyan szisztémát szeretne, amely „annyira gyors és egyszerű, mint a Netflix”, legalábbis Jason Schreier állítása szerint.

A jól ismert Kotaku újságíró a ResetErán kommentált egy Sony szabadalom kapcsán és némi információmorzsával is megszórta a saját forrásai alapján. A források szerint a Sony egyik fontos szempontja, amelyet a fejlesztőknek folyton ismételget, hogy „PS5-ös játékot elindítani és játszani legalább annyira egyszerűnek kell lennie, mint a Netflixen egy filmet”.

Schreier szerint a Sony azt szeretné, ha a PlayStation gamerek azt éreznék, hogy rövidült a PlayStation 5 játékindítás, így rögtön betölthetik a játékot és rövid intervallumban is játszhatnak, ahelyett, hogy többórás szabadidőt kell előre megtervezniük maguknak erre.

Ezek alapján tehát úgy tűnik, hogy cég gyorsabb rendszert akar kínálni a játékosok számára, hogy több időt tölthessenek el a játékkal és kevesebbet töltéssel. Reméljük, hogy így is lesz és még az év végé valóban megjelenik a PS5, ahogy azt a Sony megerősítette a honlapján.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu