Resident Evil 3 Remake Nintendo Switch port? Lehetséges? [VIDEO]

A Capcom trükközne, de mégis elérhetővé teheti a nemsokára megjelenő Resident Evil 3 Remake Nintendo Switch portját a Nintendo népszerű hybrid platformján.

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren azt írja, hogy a Capcomnak jelenleg nincsenek tervei arra, hogy a Resident Evil 3 Remake-ből egy natív Nintendo Switch portot csináljon, de a felhő alapú kiadást erősen tervezik. A natív kifejezés itt azt takarja, hogy helyileg, „rendesen” futna Jill Valentine menekülése Raccoon városból.

Aki itt a múltra gondol, jól teszi: régebben ugyanis a Capcom a Resident Evil 7: Biohazardból is csinált egy felhős Nintendo Switch verziót, de aki most gyorsan rákeresne az eShopon, ne tegye – csak Japánban tették ezt a verziót elérhetővé. Ez kb. a PC-s verzió magas beállításokkal, így a Nintendo Switch hardveres limitációi nem okoznak problémát. (Ilyesmit az Assassin’s Creed: Odyssey is csinált 2018 októberében.)

Ahmad azért beszélt erről, mert az adatbányászok nekiestek a Resident Evil 3 Remake már elérhető demójának, és a forráskódban utalásokat találtak a Nintendo Switch verzióra: az Autosave funkció ugyanis a PlayStation 4, Xbox One, PC hármas után a Switchet is megnevezi.

Ha már Remake, akkor itt bevonhatjuk az eredeti Resident Evil 3: Nemesist is – ha nem tetszik Jill Valentine új kinézete, egy moddal átfaraghatjuk őt úgy, hogy a régi arcát visszakaphassa (de a ruházat is módosul). Ehhez fel kell telepítenünk egy modkezelőt, aztán töltsük le innen a modot, majd másoljuk a RE3 Demo Julia Voth RE3 mod rar fájlt a modmanager\Games\RE3R\Mods mappába, és utána aktiváljuk a modot, ezek után pedig elindíthatjuk a játékot. Ebben így Sasha Zotova arca helyett Julia Vothét láthatjuk majd. Egy videó, illetve néhány kép is mutatja, hogy milyen az eredmény. Itt még hozzátesszük, hogy a modkezelő jelenleg csak a demóhoz jó, de lesz egy a teljes verzióhoz. Természetesen csak PC-n megy az „arcvisszavarósdi”.

A Resident Evil 3 Remake (és mellette a multiplayer Resident Evil Resistance) is április 3-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu