Taipei Game Show 2020: törölték a koronavírus miatt

A halasztás itt sem segített volna, így a Taipei Game Show 2020 felvonásáról is le kell mondanunk.

Eredetileg február 6-a és 9-e között tartották volna meg a rendezvényt, de először ez áttették a június 25. és június 28. közti napokra (erről korábban írtunk is), de most itt a bejelentés a szervezőktől, hogy ők az idei Taipei Game Show-t inkább lefújják a koronavírus rohamos terjedése miatt.

A közleményben azt írják, hogy a tajvani betegségkezelő központ kérését betartják, így ők sem rendezhetnek olyan beltéri eseményt, amin száznál többen vannak. Az egészség és a biztonság érdekében a Taipei Game Show 2020 mellett az Asia Pacific Game Summit is elmarad, és a szervezők most minden erővel azon dolgoznak, hogy a kiállítók és a jegyeket vásárlók teljes mértékben visszakaphassák a pénzüket. Tajvan is korlátozza a külföldiek belépését, és mivel már itt is 235 megerősített fertőzött személy van, továbbá a Taipei Game Show-n több mint háromszázezer látogató van, nem akarnak életeket kockáztatni, és most a kiállítók, fejlesztők és vendégek egy része amúgy sem léphet be az országba.

Valami mégis lesz helyette: lesz egy online üzleti rendezvény (Online Business Matching Event), továbbá egy közvetítés a legújabb bejelentésekkel és hírekkel (Taipei Game Show LIVE!). Ezekről ezen a weboldalon fognak a szervezők majd új részleteket közölni.

Ez az év borzalmas, és még csak a negyede telt el – hol van ennek még a vége, és most teljesen jogosan feltesszük a kérdést: a Gamescom elmaradását mikor fogják bejelenteni? Az ugyanis augusztusban lenne a németországi Kölnben, és a hazai állás szerint júniusban, júliusban tetőzhet a járvány (első hullámban). És akkor mi még egy kisebb ország vagyunk, kisebb lakossággal. Németország pedig Európa motorjának is nevezhető. Ott még a jobb egészségügyi rendszer miatt is tovább tarthat.

Úgyhogy egy újabb játékipari műsort húzhatunk ki az idei listáról.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu