Kiadói fronton is támad az Epic Games, és már most vannak nagyobb nevek! [VIDEO]

Epic Games Publishing, és már most bejelentettek három stúdiót, ami mindenféleképpen Tim Sweeney-éken keresztül fognak kiadni egy-egy alkotást.

Nem viccelünk: nagyobb nevekről van szó. genDesign. Playdead. Remedy Entertainment. Aki nem ismerné őket – a genDesign Fumito Ueda stúdiója. Ico. Shadow of the Colossus. The Last Guardian. Úgyhogy ez kapásból egy japán stúdió, ami kezdetnek nem rossz. A Playdeadtől két örök klasszikust láthattunk eddig – a LIMBO és az INSIDE is hozzájuk kapcsolódik, és ez a csapat is valami újon dolgozik már néhány éve (lásd Twitter). Aztán a Remedy – Max Payne, Quantum Break, Control. A finnek sem játszanak kicsiben – a Remedy két játékon dolgozik next-gen konzolokra és PC-re: egy AAA és egy kisebb méretű projekt készül náluk. Ugye, hogy komoly nevekről van szó?!

De nézzük, hogy az Epic Games hogy is képzeli el a kiadósdit. Szerintük ők jelentősen megváltoztatják a fejlesztő/kiadó modellt azzal, hogy a fejlesztőknek a lehető legkedvezőbb feltételeket kínálják, amivel ők a jó játékok alkotására koncentrálhatnának. A fejlesztőknek teljeskörű kreatív szabadság és tulajdon járna – azaz az IP náluk maradna teljes mértékben, és az Epic Games Publishing nem „venne el” tőlük semmit sem. Helyette inkább akár 100%-ban is fedezhetik a fejlesztési költségeket a fizetésektől kezdve a lokalizáción, marketingen, kiadási költségeken át a minőségellenőrzésig. Cserébe a profit 50-50%-ban lenne elosztva, és amint a költségek megtérülnek az Epic Gamesnek, onnantól legalább 50%-ot kapnak a fejlesztők.

Tim Sweeney, az Epic Games alapító-vezérigazgatója szerint úgy építik ezt a kiadói modellt, ahogy ők ezt mindig is elképzelték, amikor ők maguk dolgoztak más kiadókkal (pl. a Microsofttal, amikor régebben ők dolgoztak a Gears of War játékokon). További részletek, partnerek és játékok a következő hónapokban jelentik be.

Ez bizony elég komoly lépés az Epic Gamestől. Kíváncsiak leszünk, hogy ez milyen mértékben változtathatja meg a kiadói légkört, mert az Epic Games Store is azért szépen felkavarta a helyzetet.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu