Nintendo Direct Mini összefoglaló: minden, ami a padláson volt [VIDEO]

Fél óra alatt egy raklapnyi bejelentés a legújabb Nintendo Direct Mini bemutatón.

A Xenoblade Chronicles Definitive Edition a Wii-re megjelent játék felújított kiadása lesz remasterelt grafikával, új, történethez köthető tartalmakkal, és a soundtrack több része is újra lett rögzítve. A játék május 29-én fog megjelenni a Switch-en. Ezt a dátumot párszor még látni fogjuk, előre szólunk. Ezen a napon jön a Xenoblade Chronicles Definitive Works Set – ha egy 250 oldalas művészeti könyv is érdekelne, akkor ilyesmit is szerezhetünk.

A következő három bejelentést egy sátor alá pakolhatjuk, ugyanis a 2K-től (=Take-Two-tól) származnak. Május 29-én jön három Nintendo Switch kollekció is: a Borderlands Legacy Collection (Borderlands, Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel), az XCOM 2 Collection (XCOM 2, a négy DLC, és a War of the Chosen kiegészítő), illetve a BioShock: The Collection (BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered, BioShock Infinite) is május utolsó péntekén ugrik „a kapcsolóra”.

A JRPG műfajú Bravely Default II a Square Enix azon csapatától származik, akik korábban az első Bravely Defaulton és az Octopath Travelleren is dolgoztak. A folytatás valamikor idén jön Nintendo Switch-re, és addig is kipróbálhatunk egy demót, ami már most elérhető az eShopon.

A Panzer Dragoon: Remake megjelent a Nintendo Switchen. A játék időzített exkluzív a nagy N platformján, így egy kis ideig csak itt szerezhetjük meg. Az ár 25 dollár/euró (legalább 8 ezer forint).

A Burnout Paradise Remasteredből is lesz Nintendo Switch átirat. A már több mint egy évtizede megjelent Burnout felújított változata a PlayStation 4, Xbox One, PC trión már régóta elérhető, de a Switch verzióra még várnunk kell – ez valamikor 2020-ban gurul ki a műhelyből.

Az Animal Crossing: New Horizons (ami egy napon jelent meg a Doom Eternallal) első játékbeli eseménye április elsején kezdődik. Kincsvadászatban vehetünk részt, és tojásokat kell majd keresnünk akár ásással és horgászattal is. Az esemény 12-éig tart, és a Föld napján alapuló event is lesz később.

A Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy derült égből megjelent Nintendo Switch-re ÉS PlayStation 4-re is. Az online multiplayer klasszikus 24 euróért (8-9 ezer forintért) már elérhető a PlayStation Store-on és a Nintendo eShopon is. És ha már Star Wars, duplázzunk: a Star Wars Episode 1 Racer is „hamarosan” jönni fog a PlayStation 4/Nintendo Switch duóra.

A Catherine Full Body, ami eredeti formájában kb. az Atlus Persona 5 techdemójaként kezdte jó egy évtizede, hamarosan a Nintendo Switchre is beplatformerkedik – július 7-én már láthatjuk a Catherine felújított, kibővített kiadását a három éve megjelent N konzolon.

A Good Job! a Nintendo saját szüleménye. Ez egy akció-puzzle játék 20 eurós (~7 ezer forintos) árcímkével, és ez is már most megtalálható a Nintendo eShopon. Az izometrikus nézettel jobban átláthatjuk az épületet, amiben lesz pár puzzle, az már biztos.

A Shinsekai: Into The Depths a Capcomtól eddig Apple Store-exkluzív volt, de most már ez a víz alatti kalandjáték is beúszott az eShopra. Nyugtató kalandozásnak tűnik, ami ebben a kijárási korlátozásos időszakban talán jó választás lehet. Az ár 20 euró ebben az esetben is.


A Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics asztali játékokat hoz el a Nintendo Switch-re. Június 4-én fog megjelenni 40 dollárért/euróért (~14 ezer forintért), és ez is otthonmaradós elgondolásnak tűnik, de helyi és online multiplayerre is készülhetünk benne.

Ninják és rágók a Gunghotól: május 27-én jön a Ninjala, egy free-to-play online akciójáték, amit kooperatívan és kompetitív módon is játszhatunk. Valamiért a Splatoonra emlékeztet minket, de ez még jól is elsülhet…



A The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III Nintendo Switch portja a nyugaton június 30-ától lesz elérhető. Taktikus harcok anime beütéssel – így is jellemezhetnénk. Demó? Van: már az eShopon vár minket.

A Mr. Driller: DrillLand először csak a Nintendo GameCube-ra jött ki, akkor is csak Japánban, még 2002 végén. Most viszont nemzetközileg is elérhető lesz a földalatti fúrás, és ebből egy PC (Steam) verzió is lesz – digitális megjelenés világszerte június 25-én, Japánban lesz fizikai verzió is.

A Pokémon Sword/Shield duó új kiegészítője, a The Isle of Armor június végén fog megjelenni. Több Pokémon is Gigantamax formában is bevethető lesz – például Rillaboom, Cinderace és Inteleon is.

És akkor a resztli: a Super Smash Bros. Ultimate következő DLC karakterét júniusban fogják bejelenteni. (Itt a fejlesztésbe beleköhécselt a koronavírus is; lassulhat a menetrend.) A Ring Fit Adventure új frissítést kapott. Már női hangra változtathatjuk a bemondót, a nyelvet is megváltoztathatjuk, és itt a Rhythm Game mód, amiben több népszerű N játékból is hallhatunk taktusokat (pl. Super Mario Odyssey, Splatoon 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild). A King’s Bounty II eddig bejelentett PlayStation 4, Xbox One és PC verziója mellett Nintendo Switch átirat is lesz – ezek mind valamikor 2020-ban jönnek. Körökre osztott stratégiára kell itt gondolni.

Kb. ennyi lett fél órába sűrítve, és lehet, hogy egy-két bejelentést „Directen kívülről hoztunk”. A Nintendo Switch tehát továbbra is komoly törődést kap. Ennek pedig csak örülni lehet. A végére itt van a teljes Nintendo Direct Mini is.

Forrás: Standard, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu