Xbox Series X eladások: lebecsülnénk a leendő számokat?

Benji-Sales, egy független ipari elemző szerint a kérdésre „igen” a válasz, szerinte az Xbox Series X eladások szépek lesznek.

„Hogy teljesen őszinte legyek, minél többet nézem a dolgokat, annál inkább úgy vélem, hogy az emberek lebecsülik a next-gen Xbox amerikai értékesítési potenciálját. Úgy gondolom, hogy sokkal jobb teljesítménye lesz ezen a piacon mint ahogy néhányan gondolják. (Nemzetközileg továbbra is a PlayStation 5 lesz a nyerő.) Ezzel jól pozicionálják magukat. A generáció kezdete előtti borzasztó üzenetek ellenére az Xbox One tiszteletre méltóan teljesített az Egyesült Államokban. (Európában IGAZÁN lemaradtak!) Sokan elfelejtik, hogy főképp Amerikában mennyire erős az Xbox brand. Az Xbox 360 szörnyen jól teljesített errefelé.

Emlékezzünk arra is, hogy „ha nem vagy első [eladásokban], kudarcot vallasz” – ez nem igaz! SZUPER KORAI előrejelzés: azt gyanítom, hogy a PlayStation 5-nek még az Egyesült Államokban is értékesítési előnye lesz, de ez nem jelenti azt, hogy a next-gen Xbox ne lehessen sikeres. Nem tudok más olyan first-party, belsős játékra gondolni az Xbox brand történelme során, ami olyannyira fontos lenne mint a Halo Infinite. Ez lesz _A_ nyitócím a Microsoft next-gen konzoljának, és ez egy olyan játék, ami igazán fontos a legnagyobb IP-jük egészégének. Na ez nyomást helyez a 343 Industriesra,” írta a Twitteren.

Ez kb. egybe esik azzal, amiről a hét folyamán korábban írtunk – a DFC Intelligence is úgy véli, hogy a PlayStation 5 megőrzi a piacvezetői posztot a Sony-nak, de az Xbox Series X valamelyest be fogja hozni azt a lemaradást, amit az Xbox One során összehozott.

Steven Bailey, az Omdia Research marketinges elemzője szerint több milliárd dollárt költenek a konzolgyártók egy konzol elindítására, és ennek tervezése is több éven át tart. A logisztika összezavarhat minket, ha például a marketinges költekezésről lenne szó. A Sony és a Microsoft szerinte direkt választotta 2020-at és nem 2021-et a következő generáció rajtjának – tudták, hogy egy új konzolciklust kell indítaniuk. Úgy gondolja, hogy sem a PlayStation 5, sem az Xbox Series X nem lesz drágább 500 eurónál (~170 ezer forint alsó hangon), mert nem akarnak a konzolgyártó cégek ezzel kockáztatni. Szerinte fontosabb lesz a Microsoftnak és a Sony-nak is az, hogy embereket hozzon át az új platformra, amivel rövid távon veszteséget termelnek (ugyanis a gyártási, marketinges, stb. költségekhez képest VESZTESÉGESEN adják a konzolt), de hosszabb távon anyagilag jobban járnának.

Elvileg a PlayStation 5 és az Xbox Series X is az év végén érkezik. Talán így is lesz és az Xbox Series X eladások is szépen teljesítenek.

Forrás: WCCFTech, JVL

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu