DOOM Eternal: Prey folytatás Easter Egg? Vajon a Prey 2-re utalna a Bethesda lövöldéje?

A rajongók fedezték fel, hogy egy DOOM Eternal Prey folytatás Easter Egg lehet a játék egyik pályáján.

A DOOM Eternal múlt héten jelent meg és azóta szinte állandóan róla beszélnek. Elképesztő siker a játék, mind eladásokban, mind kritikai téren – nálunk V tesztelte, és érdemes elolvasni, mennyire tetszett neki. Egyszerre több mint 100.000 játékos tolta Steamen, amely egy Bethesda cím számára óriási eredmény.

Természetesen nem maradtak ki a szokásos Easter Eggek sem a játékból, amelyek pop kulturális jelenségekre, vagy más játékokra utalnak. Ezek közül is az egyik legizgalmasabb a Prey 2-re vonatkozó Easter Egg, amelyet egy szemfüles játékos fedezett fel a 3djuegos írása szerint.

Egész konkrétan a játékban egy a könyvespolcon gondosan elhelyezett könyvet látunk, amely a gerincén ezt olvashatjuk: „2 Prey or Not 2 Prey”, amely egy vicces dilemma, mely egyértelműen a 2017-es újjászületett franchise folytatására utal. Vajon tényleg egy DOOM Eternal Prey folytatás Easter Egg lenne ez a vicces utalás? Bizonyos rajongók szerint igen. Bár a c-ről eladásai nem voltak éppen izmosak, a kritikusok közül sokan imádták – nálunk három éve Dante tesztelte és az ő véleménye is rendkívül pozitív volt.

DOOM Eternal's picture

Mások szerint viszont ez nem más, mint egyszerű vicces referencia és nem gondolják, hogy a Prey 2-ből a közeljövőben – vagy valaha is – valóság lehet. Mivel volt bőséggel Fallout Easter Egg is a játékban és Fallout folytatásra sem lehet számítani, így úgy gondolják: ez mindössze csak a Prey rajongókkal való „heccelődés”.

Egyelőre sem a Bethesda, sem a Dishonored-sorozattal elhíresült Arkane Studios sem beszéltek semmilyen folytatás lehetőségéről. Másrészről viszont ne felejtsük el, hogy nemrég vásárolta fel a Bethesda a Human Head Studios-t, az első, 2006-os Prey fejlesztőcsapatát, amely nem sokkal a Rune 2 megjelenése után tette le a lantot és a múltban már dolgoztak egy ígéretes Prey 2 címen, amelyet végül töröltek, de egy perc játékmenetet itt megnézhetünk belőle.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu