Quantum Error: horror, cross-genre, nagy célokkal [VIDEO]

A TeamKill Media egyből két generációra is fejleszti a Quantum Error című „kozmikus horrort”.

A Quantum Horror a fejlesztők bevallása szerint egy olyan FPS lesz, ami a sci-fi műfajban kíván borzongást kelteni, de a teaser alapján sokat nem tudunk még mondani a játékról. A videó maga bár in-engine (Unreal Engine 4), az engine felhasználásával készült, és bár mutatja, hogy miként alakul a játék fejlesztése, ez egyáltalán nem azt képviseli, amit a Quantum Horror a bolti/PlayStation Networkön elérhető teljes, befejezett változat mutathat majd. A videó PC-s, de olyan beállításokkal, ami hasonló a PlayStation 5 teljesítményéhez.

A Quantum Error amúgy a TeamKill második játéka. Az első a Kings of Lorn: The Fall of Ebris volt. Ez még 2018-ban jelent meg PlayStation 4-re és PC-re. A játék maga pedig az első PlayStation 5-re bejelentett címek közé tartozik. Eddig a Godfall (fejlesztő: Counterplay Games, kiadó: Gearbox), a Lord of the Rings: Gollum (Daedalic Entertainment), továbbá a Watch Dogs: Legion (Ubisoft) lett például bemondva a Sony next-gen konzoljára. Ez nem sok. Aki pedig nem akar új vasat venni a Quantum Error miatt, talán nem lesz rá szüksége, ugyanis PlayStation 4-re is készül.

A fejlesztők a Twitteren elárulták, hogy a Quantum Errorral a céljuk a 4K felbontás elérése, de majd egyszer tuti eljutnak egy olyan pontra, ahol bizonyos funkciókat vagy el kell tolniuk későbbre, vagy ki kell venniük az optimalizálás miatt. Raytracing tuti lesz, 60 FPS is, és szerintük is könnyű fejleszteni a PlayStation 5-re. A fizika pedig azonos lesz a két konzolgeneráción, így a PlayStation 4 és a PlayStation 5 ebben a szempontban egyező élményt fog elvileg kínálni. Még (!) csak PlayStation platformokra fejlesztik, így esélyes, hogy egy időzített exkluzivitásról van szó, mielőtt például az Xbox Series X-en, vagy esetleg PC-n is felüthesse a játék a fejét. Most még nincsenek tervek arra sem, hogy multiplayer is legyen benne – most az egyjátékos részen dolgoznak.

Nem rossz ez, de azért kíváncsiak leszünk arra, hogy a játék mikor is fog megjelenni…

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu