Koronavírusos lett Hideo Kojima játékstúdiójának egyik fejlesztője!

Azonnal bezárták az irodákat, miután kiderült, hogy koronavírusos lett Hideo Kojima fejlesztőstúdiójának egyik alkalmazottja.

Állandó információbombák özönlenek korunk legnagyobb katasztrófájáról, az egész világot érintő koronavírusról és természetesen ez alól a játékvilág sem kivétel. Ezúttal a nemrég nagyon hasonló világképet ábrázoló Death Strandinget is fejlesztő Kojima Productions-ön volt a sor, hogy ilyen baljós híreket halljunk felőle. Ma, korán reggel jelentette be a stúdió vezetősége a tokiói irodájuk bezárását, miután egyik ismeretlen fejlesztőjük elkapta a koronavírust.

A szóban forgó alkalmazottat már március 20-án hazaküldték, de ma érkeztek meg a teszteredmények (amely elég elképesztőnek hangzik) és pozitív koronavírusra utalt a vizsgálat, ezért a Kojima Productions a következő döntéseket hozta:

  • Teljesen lezárják a hivatali emeletet.
  • Lefertőtlenítik a teljes épületet.
  • A teljes csapatot hazaküldik home office-ba dolgozni.
  • Folyamatosan ellenőrzik a csapat egészségét.

A WHO szerint a vírus lappangási ideje 1-től 14 napig tart, de általában az első szimptómák már 5 nap után jelentkeznek. A megfertőzött fejlesztő nem volt az irodában, amikor saját magán tapasztalta a jeleket, ezért maga Kojima számára ott volt a lehetőség, hogy ne zárja be az irodát, de végül úgy döntött, hogy nem vállalja a veszélyt és jól is tette, hiszen benne van a pakliban, hogy bárki, aki közel volt hozzá, elkaphatta a vírust. A cég a következő hivatalos nyilatkozatot is közzétette.

„A Kojima Productions folyamatosan együttműködik az egészségügyi szervezettel, hogy további lépéseket hozzanak azért, hogy a koronavírus tovább fertőzését megakadályozzák.”

A játékvilághoz kötődő érdekes információ még, hogy a Los Angeles Convention Centert, ahol az E3 rendezvényt szokták tartani, rögtönzött kórházzá alakították át, hogy a többi kórházra nehezedő óriási terhet csökkentsék.

A koronavírus miatt kihalt világra és az izoláltságban élő emberekre némileg emlékeztető Death Stranding tesztjét itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu