Egy nagyobb remake-en dolgozna a Resident Evil 3 Remake társfejlesztője?

Az M-Two maradna a kaptafánál: a pletykák szerint a Capcom újabb keringőre hívta a stúdiót a Resident Evil 3 Remake után.

A Resident Evil 3 Remake-en nem kizárólag a Capcom dolgozott házon belül (azaz nem teljesen in-house fejlesztésről van szó), hanem egy külsős stúdió, az M-Two segített nekik a munkálatokban. Ezt a csapatot Tatsuya Minami alapította – ő korábban a PlatinumGames vezérigazgatója volt az eltávolítása előtt. (Külön pikantériája az ügynek az, hogy a PlatinumGames ex-Capcomosokból verbuválódott.) A játék stáblistájában felbukkan Minami neve felelős producerként, és még két másik M-Two-s nevet is láthatunk ott. Mind a ketten ex-PlatinumGames-esek, név szerint Kiyohiko Sakata (a rendező), illetve Tsutomi Teranishi (tervező).

És úgy tűnik, hogy a Capcom elégedett az M-Two munkásságával: a VGC arról tudósít, hogy ismét egy remake-en munkálkodik „az em kettő”, de ezúttal nem kisegítői (support) pozícióban, hanem ők lennének az elsődleges fejlesztők ezen a „nagyobb remake projekten”! Azaz a Capcom rájuk bízta a még nem közölt felújítás munkálatainak oroszlánrészét, ami eléggé szép felemelkedés, ha belegondolunk, hogy az M-Two-ról 2019 decembere előtt nem is hallottunk még. (Akkor lett a Resident Evil 3 Remake bejelentve hosszú pletykálkodás után.)

Szóval az a pletyka, hogy a felújítósdit komolyabban megtolja a Capcom, igaznak bizonyulhat – és ehhez állítólag a lassan málhás szamár szerepet kapó RE Engine-t fogják bevetni. (Mivel ez a Resident Evil 7: Biohazardban, a Resident Evil 2 Remake-ben, illetve a Devil May Cry 5-ben is szuperált, és már a next-genre is készen áll a kód, jogos is.) Persze az még kérdéses, hogy MIT újíthat fel az M-Two. Talán a Dino Crisist? Vagy valami mást? Nem tudjuk.

Amúgy az M-Two első projektje, a Resident Evil 3 Remake április 3-án jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Mellette jön a Resident Evil Resistance is ugyanerre a három platformra. Ennek nyílt bétája már fut PlayStation 4-en és PC-n (Steam) is, utóbbin természetesen a kéretlen Denuvo DRM-mel.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu