Elden Ring: személyesebb narratíva, grandiózusabb világ?

A FromSoftware játéka: az Elden Ring lassan már olyan lesz mint a jeti: mindenki beszél róla, de sosem látjuk…

Omni már több alkalommal is regélt a FromSoftware következő alkotásáról, és kb. minden esetben be is számoltunk a mondanivalójáról, úgyhogy tartsuk magunkat ehhez a szokáshoz: a ResetErán új posztban beszélt a játékról, aminek háttértörténetén George R.R. Martin (A tűz és jég dala – Trónok harca…) is dolgozott. Szerinte Martin legjobb képességei közé tartozik a hihetetlenül részletes világfelépítés úgy, hogy hihető, élő, lélegző, nagy méretű világokat alkot, és ezek már-már enciklopédiaszerűen kidolgozott történelemmel rendelkeznek. Továbbá képes a már bejáratott koncepciókat és ötleteket érdekessé tenni úgy, hogy kifordítja ezeket, vagy egy nagyobb, összefüggő elképzelés részévé teszi. A történelem ebben az esetben a világ politikai konfrontációira, nagyobb hatalmakra és szereplőkre vonatkozik – ezek hatásai még a mai napig érződnek.

Az Elden Ring világának mérete jóval grandiózusabb, termetesebb mint bármelyik korábbi FromSoftware játék, de mégis a fejlesztőkhöz képest világosabb lesz, de persze a Martinra és a FromSoftware-re jellemző sötétebb pillanatokkal. A világ nagyobb lesz bármelyik Souls-címnél, és a helyeket mi magunk is felfedezhetjük. Az univerzum alapvető erőinek egyensúlya fel lett borítva, a világ vezetői pedig mind mennek a maguk feje után a sok konfliktus közepette, mi meg ennek a kellős közepén leszünk. Emiatt erőteljes lesz a narratíva, aminek jóval több drámai súlya lesz, de állítólag nem fogják túlzásba vinni. Egyfajta személyes utazásnak jellemzi a játékot.

Az Elden Ring (Elden-gyűrű?) eltűnése nem okozott azonnal problémát, de ennek gyorsan lettek következményei – a történetmesélés a környezeten keresztül is alkalmazva lesz a játékban, ami ELVILEG PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül, de komolyan, ha ennyire nem mond semmit sem róla a FromSoftware, szerintünk már nyugodtan lehet gondolkodni egy PlayStation 5 és egy Xbox Series X verzióban, aztán csendben elteszik a láb alól a kurrens-gen verziókat… mert most már tényleg gyanús a hatalmas hallgatás.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu