Koronavírus áldozata lett Andrew Jack, az új Star Wars-filmek színésze és sok film nyelvoktatója

MOZI HÍREK – Újabb hírességről kell szomorú hírt közölnünk: koronavírus áldozata lett Andrew Jack, akit Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik és a Solo: Egy Star Wars történet című filmekben is láthattunk.

A koronavírus nem kímél, senkit, és ez sajnos a szeretetett híres színészekre is vonatkozik. Ezúttal a brit Andrew Jack, aki többek között A Gyűrűk Ura és az újabb Star Wars-filmek „nyelvoktatója” vagy dialektus trénerét (dialect coach) is volt, betegedett és halt bele a koronavírusba. Andrew Jack 76 éves volt és egy London környéki kórházban (St. Peter’s Hospital, Chertsey) hunyt el a betegség okozta szövődmények miatt. Külön szívszorító a hír, hogy Metro cikke szerint szeretett felesége, Gabrielle Rogers sem lehetett mellette, mert pont a karantén miatt ragadt Ausztráliában. Kollégái szerint Andrew Jack idős kora ellenére életerős, energikus, jó humorérzékű és szeretetreméltó szakember volt, aki most éppen a The Batman filmen munkálkodott.

Andrew Jack Londonban, 1944-ben született, édesapja szintén színészként dolgozott. Jack 1982-ben került a filmszakmába, mint dialect coach, de ezt megelőzően és később is szerepelt színészként filmekben és tévésorozatokban. Az új Star Wars-filmekben (Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik, Solo: Egy Star Wars-történet) kisebb szerepeket is alakított: az első két epizódban Caluan Emattot, az Ellenállás egyik magas rangú katonatisztjét, a Solóban pedig Moloch hangján szólalt meg.

Természetesen nyelvészeti munkássága a legfontosabb, pályája során olyan sztárokat készített fel szerepükre, mint Pierce Brosnant a James Bond-filmjeihez, mint Robert Downey Jr.-t a Chaplinhez és a Sherlock Holmes-hoz, Cate Blanchettet több filmjéhez is, illetve Viggo Mortensent A Gyűrűk Ura-trilógiához, továbbá ő képezte ki a Trója szemben álló feleit is.

Ami pedig a számokat illeti: több mint 80 filmen dolgozott, érdemes még szót ejteni a még a Batman: Kezdődik!, a 2010-es Robin Hood, A galaxis őrzői, Az U.N.C.L.E. embere vagy a Bosszúállók: Végjáték filmes alkotásokról is.

Nyugodjék békében, sem őt, sem munkásságát sem felejtjük el!

Forrás: Metro

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu